Avanos’a dün gece şiddetli yağan Yağmur ve Dolu Ayhan köyünde köylünün geçim kaynağı 150 – 200 dekar sebze Bahçelerini Sarılar Köyünde ise Köprü ve Evleri Kullanılamaz hale getirdi.

Doğal Afat Olayı sonrası olay mahallerinde i ncelemede bulunan Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN Doğal Afattan zarar gören vatandaşların zararlarının Avanos Kaymakamlığınca tazmin edileceğini belirtti.Kaymakam ELDİVAN Ayhan’da sebze Bahçesi sel den zarar gören İbrahim YILMAZ ailesinin bahçelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Kaymakam ELDİVAN Devlet olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız bugün selden zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ederek zarar tesbitlerini yapıyoruz vatandaşlarımıza her konuda yardım ve destekte bulunacağız dedi. İbrahim YILMAZ annesi Senem YILMAZ Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN’ı karşısında görünce aylarca gözümüz gibi baktığımız , Geçim Kaynağımız Sebze bahçemizin telef olduğunu görünce ‘’ Allahım biz ne yapacağız diye Allah’a Dua ederken Allah Sizi bize gönderdi Allah Devletimize zarar vermesin’’ diye Gözyaşlarına boğuldu.

Kaymakam ELDİVAN Senem YILMAZ’ı teselli ederek Devlet olarak her zaman yanınızdayız Allah Mala getirmiş Cana gelmesin her türlü zararınızı biz karşılayacağız diyerek tesellide bulundu. Ceviz büyüklüğünde Dolunun yağdığı Sarılarda ise Kanser hastası Aydemir YÜKSEL’in evi ise kullanılamaz hale geldi. Kaymakam ELDİVAN Sarılarda yaptığı incelemelerde İmar planları yapılırken dere yataklarına ruhsat verilmesi sonucu her halukarda dere yataklarının muhakkak selle karşılaştığını bunun sonucu olarak hem maddi hemde can kayıplarının yaşandığını belirterek Çok şükür burada can kaybının yaşanmaması bizim mutluluğumuz dedi. Sarılarda Azmi ATİK’in yeni hasat ederek evine getirdiği 6 ton buğdayda sel sularına kapılarak telef oldu. Sarılarda Köprüler ve bir çok bahçe duvarı sel suları sonucu yıkıldı.