İLÇE MÜFTÜ VEKİLİMİZİN KADİR GECESİ MESAJI‏
  KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN
 
          Bin aydan daha hayırlı bir zaman diliminin gölgesi üzerimize düşmüş bulunuyor. İsmiyle müsemma KADİR GECESİ.  Affın, mağfiretin ve bağışın kat be kat arttığı güneşin doğumuna kadar süren bir selam gecesi.
          “ALLAHÜMME İNNEKE AFÜVVÜN KERİMUN TUHİBBÜL AFFE FA’FU ANNİ” (Allah’ım sen çok affedicisin, çok cömertsin. Affetmeyi seversin beni de affet.) dualarının dillerde dolaştığı, gönüllerin bir huzur ve itminan içinde Rabbe yöneldiği müstesna vakit.
           Ruhların dünya kirlerinden arınıp yüceliğe doğru yol aldığı kıymetli zaman dilimidir bu gece.  Geleceğe dair bir umut, paylaşımla verilen müjdeye ortak olma arzusudur Kadir gecesi. 
          Bu gece dua gecesi.  Bütün Müslümanların Rabbe el açıp samimi ve içten gelerek isteklerini sessizce Allah’a ilettikleri kutlu gece. Nice Müslüman’ın bağışlanacağı, nice dertlilerin çare bulacağı, nice borçluların borçlarından kurtulacağı, nice hastaların şifayap olacağı güzide bir gece.
           Bu kıymetli ve müstesna zaman diliminde dualar ve niyazlarla zamanı değerlendirmeli ve gafletten kurtulmanın yollarını aramalıyız. Bu gece sadece kendi nefsimiz için değil dünya üzerinde mağdur ve mazlum olan bütün Müslümanlar için dua etmeliyiz. Özellikle, Filistin, Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Arakan vb halkı Müslüman olan fakat yönetimlerinin zulmüne uğrayan mağdur ve mazlum Müslümanlara da dua etmeliyiz. Maddi ve manevi desteklerimizle bu insanlara yardım etmeliyiz.
          Bu gece ümmetin Kurtuluş gecesi olsun. Bu gece bütün hayırlı dualar kabul olsun. Bu gece günahlar silinsin ve amel defterleri sevaplarla dolsun. Bu gece bundan önce geçen bütün zaman dilimlerinden daha güzel olsun.
          İdrak ettiğimiz Kadir gecesi başta Avanos Din gönüllülerimi olmak üzere, Avanos halkımızın, milletimizin ve bütün İnsanlığın kurtuluşuna vesile olsun.
                                     HAYIRLI KANDİLLER
                                                               ABDÜL MUHAMMED ÇINAR
                                                                 AVANOS MÜFTÜ VEKİLİ