Avanos açık pazar yerinde Cuma günü kurulan semt pazarında, araçlarıyla pazara alış verişe gelenlerin araçları yol kenarlarını uzun bir hat boyunca işgal ediyor ve kaldırımlara kadar çıkarak buldukları her yere park ediyorlar. Bu durum hem trafik akışını engelliyor hemde kaldırım üzerine kadar çıkan arabalar dolayısıyla vatandaşı yolun ortasından gitmeye mecbur bırakıyor.
ZABITA EKİPLERİ ISRARLA UYARILARINI SÜRDÜRÜYOR

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri Mitat Dülge ve Sami Kurtulan Caddeleri boyunca sürekli devriye gezerek araç sahiplerini uyarıyor ve gün boyunca anons sistemiyle ikazlarda bulunuyor.

Bu durum yayalar kadar araç sahipleri içinde risk oluşturuyor, Cuma günleri yan yana iki aracın geçmesi mümkün olmuyor. Araçlardan birisi uygun bir boşluk buluyor ve diğer aracın geçmesini bekliyor eğer bu imkanda olmazsa araçlardan birisi geri vitese takıp yol geçiş hakkı vermek için çaba harcıyor. Zabıta ekiplerimiz Cuma günleri bütün mesailerini araç sahipleri bulmak ve araçlarını eski top sahasındaki araç parkına yada uygun bir alana yönlendirmekle geçiriyor.

YAPILAN UYARILAR GÖZ ARDI EDİLMEYE DEVAM EDERSE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Haftalardır yapılan ikaz ve uyarılar gözardı edilmeye devam ederse gerek yayaların güvenliği gerekse araç trafiğinin rahat seyrini sağlamak üzere Cuma günleri park yasağı bulunan Sami Kurtulan ve Mitat Dülge Caddesindeki araçlara cezai işlem uygulanacak.
Fotoğraflar