Avanos Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Avanos Belediyesi toplantı salonunda halka açık konferans ve konser düzenlendi.
 Programa, Bahçeli Evler Camii İmam Hatibi Emre Dikici’nin Kur’an tilavetiyle başlandı. İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mehmet Fidan yaptı.
Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş tarafındanTevhid ve Vahdet konulu konferans verildi. Konferans tan sonra Sanatçı Abdullah Sevinçkanın verdiği ilahilerden ezgilerden oluşan konserevatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Avanos Müftülüğünce 'Gelin Birlik Olalım' mesajıyla gerçekleştirilen etkinliğe Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, AK Parti İlçe Başkanı Serkan Feralan, Avanos eski Belediye Başkanı Mustafa Körükçü, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Ayrıca “Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “Hz Peygamber’in Hayatında Birlik Ve Beraberlik Örnekleri” konulu kompozisyon ve “Gelin Birlik Olalım” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.
       Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi​