Avanos Yenimahalle’de bulunan belediyeye ait hafriyat dökme alanı yakınlarında vatandaşlarca bulunan yaralı köpek, hayvan severlerin uğraşları sonucunda yaşama döndürüldü.
Sol arka bacağından aldığı yara sonucu kan kaybeden sevimli köpeğe ilk yardım elini Avanoslu vatandaşlar uzattı. Antalya’dan Avanos’a gezmeye gelen bir aile de uzun süre yaralı köpeğin kurtarılması için çaba sarf etti.
Aç ve susuz köpeğe su ve yiyecek veren hayvan severler önce yardım için belediyeyi aradılar. Belediyede veteriner olmadığının, bakımın ancak barınakta yapılabilmesi durumunda yardım edebileceklerinin iletilmesi üzerine vatandaşlar, can çekişen köpeği arabalarının bagajında Avanos’ta bulunan özel Terapi Veteriner Kliniğine götürdüler.
Antalyalı turist aile yaralı köpeğin taşınması ve veteriner tarafından yapılan ilk müdahale esnasında da bulunarak yardımlarını sürdürdüler.
Yaralı köpeği muayene eden Uzman veteriner İsmail Şentepe, yaranın birkaç günlük olduğunu, tedavisinin bir ay sürmesi gerektiğini iletti.
Vatandaşlarca bulunarak kliniklere getirilen hayvanların tedavisi için devletin bir fonu olmadığını belirten Şentepe, köpeğin bakımının kendisi tarafından sağlanacağını söyledi. Kliniklerinde bu şekilde 10’a yakın yaralı hayvanın bakımını üstlendiklerini söyleyen Şentepe “Elimizden geldikçe de bu yardımları sürdüreceğiz.” Dedi.
Yaralı köpeğe yardım eli uzatan vatandaşlar köpeği bu hale getiren neden için üzülürken devletin ve belediyenin böyle bir konuda hazırlıklı olmamasına da şaşırdılar.
Hayvan sever vatandaşlar Özel  Terapi Veteriner Kliniği sahibi İsmail Şentepe'ye de yardımseverliği için teşekkür ettiler.