NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Avanos ilçesinde tıpkı Gülşehir ve Derinkuyu ilçelerinde olduğu gibi TOKİ Konutları konusunda belirsizlik hakim.

Avanos ilçesinde iki dönemdir Ak Partili Belediye Başkanının görev yapması itibariyle bu dönem içerisinde bir türlü hayata geçirilemeyen, Ak Partili Avanos belediye başkanı Mustafa Körükçü’nün son döneminde harekete geçilen TOKİ Konutları konusunda belirsizlik sürüyor.

İlçe halkının büyük bir bölümü “Ak Partili bir belediye başkanının iktidarın bütün gücünü arkasında hissetmesine rağmen yaptıramadığı Toplu Konut Projesini CHP’li bir belediyenin nasıl yaptıracağını?” soruyor.

Seçimlerin ardından geçen sürede Cumhuriyet Halk Partili belediye Başkanı İsmet İnce’nin toplu konut projesi hakkında ele avuca gelir bir açıklamada bulunmaması da ilçenin konut ihtiyacının karşılanması yönündeki beklentiler açısından endişe uyandırıcı olarak değerlendiriliyor.

Konuyu sorduğumuz Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Çelik, Ak Partili Avanos belediye başkanı Mustafa Körükçü döneminde gündeme alınan ve alt yapı çalışmaları gerçekleştirilen TOKİ konutları konusunda bir belirsizliğin olduğunu dile getirdi.

Avanos ilçesinde sadece esnafın değil tüm Avanos ilçe halkının yeni konut ihtiyacının bulunduğunu belirten Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Çelik, ilçe halkının yeni konut ihtiyacının bulunmasına karşın önümüzdeki günlerde toplu konut konusunda belirsizliklerin ortadan kalkmasını beklediklerini dile getirdi.