Avanos Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yeni yıl hazırlıkları yoğun şekilde devam ediyor. Avanos’ta heyecanlı bir şekilde yeni yıl hazırlıkları sürerken yeni yıl tatilinin hafta sonu tatili ile birlikte 4 güne çıkmış olması da ayrı bir sevinç kattı.
Belediye birimlerimiz olarak her yeni gelen yılın bir öncekinden daha renkli geçmesi niyetiyle bu yıldan başlayarak bir yeniliğe imza atılıyor. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ilçemizdeki bütün esnafları gezerek dükkanlarının ışıklarını gece boyu açık tutmaları ve vitrinlerini süslemeleri konusunda tebligat yapmışlardı. Ardından İtfaiye Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizde bu çalışmayı bir adım öne taşıyarak çarşı merkezimizi ve Tahta Köprüyü rengarenk ışıklarla donatmak üzere çalışmalar başlattı.

Resmi kurumları kapsayan ve bugün açıklanan genelgeyle, 1 Ocak 2015 yılbaşı tatiline Cuma günü de katılarak yıl başı tatili iki güne çıkartıldı. Hafta sonu ile birlikte 4 güne çıkan tatilin başta ilçemiz olmak üzere tüm turizm alanlarına ve esnafa katkı sağlaması umuluyor.

Hem ilçemizde yılbaşını geçirecek olan yerli ve yabancı misafirlerimizin hem de vatandaşlarımızın mutlu, huzurlu ve sevdikleriyle birlikte güzel bir yeni yıl geçirmesini temenni ediyoruz.