Yerli tarım ürünlerinin tezgâhlarda yer almaya başlamasıyla birlikte yol kenarı satıcıları da satışlarına başladı. Avanos'ta Kalaba çıkışı istikametinde tezgahlarını açan satıcılar özellikle yoldan araçlarıyla geçenlere satış yapmaya başladı. Satıcılar, tezgahlarında kendi bahçe ya da tarlalarından topladıkları taze ürünleri yoldan geçenlere satıyor. Bu tür yerlerden alış veriş yapanlar ürünlerin taze olması nedeniyle yol kenarı satıcılarını tercih ettiklerini belirtiyorlar. Bir dönem yasaklanmasına rağmen yol kenarlarında yeniden ürünlerini pazarlama imkanına kavuşan Avanoslu yol üstü satıcıları hallerinden memnun olduklarını söylüyorlar.

 
Taze ürünleri bahçeden toplayıp yerinde tüketiciye satarak ev ekonomisine katkı sağlayan, yol üstü satıcıları fiyatlarının normal olduğunu kaydederek, ürünleri aracısız olarak tüketiciye sunduklarını ve ürünlerin taze olmasından dolayı sürücülerin araçlarıyla yol üstünde durarak ürün aldıklarını ifade ediyorlar.

Yol üstü satıcıları bağlardan topladıkları üzüm, bahçeden topladıkları meyvelerin yanı sıra, salatalık, domates, biber, patlıcan gibi sebzeleri satıyor.

Yol üstü satıcıları sebze ve meyve satışlarının yanında kuru gıdalar da satıyor.

Avanos Gazetesi