Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret etti...
Dün Eşi ve çocuklarıyla Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine gelen Larsen,Ankara dan kırşehir üzeri Nevşehir'e doğru hareket ettiğini ve burada Nevşehir de ki yerel yöneticilerle bir araya geleceğini söyledi. Larsen aynı gün akşamı Ürgüp te konakladı.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret eden 
Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Türkiye'ye geldiğinden beri Nevşehir'i ziyaret etmek istediğini ifade belirtti. Nevşehir in Kapadokya bütünlüğü içinde çok güçlü tarihe sahip ve Peribacalarıyla çok önemli bir Dünya turizm kenti olduğunu ifade eden Larsen, "Çok güzel mimariniz ve tarihi kalıntılarınız var.Nevşehir ve Kapadokya bölgesi Ziyaret etmek için güzel bir kent dedi.

Larsen, Ankara ve İstanbul dışındaki kentleri de tanımak istediğini dile getirdi.Bu çerçevede Nevşehir e bir ziyaret gerçekleştirildiğininde altını çizdi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Avustralya'nın coğrafya olarak Türkiye'ye çok uzak bir ülke olduğunu aktardı. İki ülke arasındaki karşılıklı dostlukların iyi seviyede olduğunu belirten Vali Ceylan, "Avustralya ile Türkiye'nin ilişkilerinin başlangıcı Çanakkale Savaşı'na dayansa da o savaşta karşılıklı saygıya dayanan ve daha sonra bu topraklarda misafir ettiğimiz Anzakların hatırası üzerinde yükselen bir dostluğumuz var" dedi.


Türkiye'den Avustralya'ya yerleşmiş ve orayı yurt edinmiş çok sayıda vatandaşın olduğunu anımsatan Ceylan, "Dostluğumuz ve ilişkilerimiz güçlü. Ticari ilişkilerimiz de henüz mesafelerden kaynaklanan dezavantajdan dolayı istediğimiz seviyede değil. Dış ticaret hacmine baktığımız zaman Türkiye'nin aleyhine üçte birlik bir dezavantaja rağmen ticari ilişkimizin bulunduğu bir ülke" açıklamasında bulundu.