Nevşehir'de sıcak asvalt yol yapım çalışmaları devam eden 2000 Evler mahallesi Zübeyde hanım caddesi üzerindeki ışıksız bırakılmış “karanlık yollarda araç kullanmak kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Özellikle akşam saatlerinde tamamen karanlıklara bürünen ve meydana gelebilecek olası bir büyük kaza için bugün yarın geldi gelecek diyerek korku ve öfkenin yaşandığı Aydınlık Şehrin bu Karanlık Yollarında kimseden ses seda çıkmıyor.

Ne ışık var ne de uyarıcı bir tabela...

Bu mercii;

MEDAŞ mı ?
Karayolları mı?
İl Özel İdare mi?
Belediye mi?
Valilik mi ?

Böylesine ciddi bir konuda bu şehrin yollarını karanlığa gömmeye kimsenin hakkı yok. İlla birilerinin canımı yanması lazım.


Şu çok iyi bilinmelidir ki;

"Önlem almayanlar mı , Sessiz kalan Siyasiler mi artık her kim yada kimlerse bu karanlık yolda meydana gelecek herhangi bir kazanın sebebide müsebbibide sizler olduğunuzu bimelisiniz."

İşte en son dün aynı noktada meydana gelen trafik kazasında neyseki can kaybı yaşanmadı. Dün akşam Beğendik önünde ki kavşakta 38 VR 325 Doblo marka araç ile 50 BB 775 Audi marka otomobil ışıkların olmadığı bu karanlık yolda kaza yaptılar. İddialara göre, Araç içerisinde çoluk çocuk yaşlı bayanların muhtemelen Teravih namazı için camiye giderken yaşadıkları bu "Görünmez İhmalkarlık" kazası sonrası 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Nevşehirli Vatandaşlar diyor ki; Bu Şehir Sahipsiz mi?

Yeni sıcak asvalt yol yapılıyor emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ama görünen ve yaşanılanlar şunu gösteriyorki bu şehirde ya denetim eksikliği yaşanıyor ya plansız istişaresiz bir şekilde yaptım oldu mantığı ile tamamen plansız ve proğramsız şekilde işler yürüyor.

Şimdi yetkililere sesleniyoruz: "Bu yol için acilen önlem alınmalı ve bu yol ışıklandırılmalı... İlla bir Can kaybı yaşanması mı bekleniyor. "

İşte vatandaşlarımızın bir kaç kelime ile özetlediği o tepki ve mağduriyetleri anlatan bir kaç kelime ile sıkıntıları;

“Aydınlatma yetersiz”
“Yollar kapkaranlık”
“Hava karardığında ne dolmuşa nede arabaya binmiyorum”
“Yola çıkmaya korkuyoruz”
“Kazalara dur demeliler”
“Ölümlerin olmasını beklememeliyiz”
“Yol üzerinde ışıklandırma lambaları yanmıyor”
“Aydınlatma yok”
“Trafik can almasın”
“Yol aydınlatmaları yetersiz”
“Neden Önlem alınmıyor”
 “Vatandaş yollara kurban ediliyor”
 “karanlık yollar tehlike saçıyor”
" Biran önce Önlem alınmalı"

'Karanlık yollar' endişe veriyor!​ Ve Bu karanlık yollar Nevşehir'imize hiç mi hiç yakışmıyor..."