NTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Babaoğlu Elektrik Mühendislik Firması işletmecisi Yüksel Babaoğlu, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e teşekkür etti.

NTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Babaoğlu Elektrik Mühendislik Firması işletmecisi Yüksel Babaoğlu, TBMM'de ziyaret ettiği Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e Nevşehir'de yaşanan elektrik konusundaki sorununu kendilerine iletti.

Babaoğlu yaşanılan sorunu şöyle anlattı;
Çiftçi, Sanayici ve İşadamı elektrik alabilmek için en az 7-8 aylık bir sürece tabii tutuluyorlar. Dolayısı ile elektrik almak imkansız hale geldi ve bölgemizde işlemler kilitlendi.

SORUN NEDİR?

Çiftçi, Sanayici ve İşadamı elektrik alabilmek için en az 7-8 aylık bir sürece tabii tutuluyorlar. Dolayısı ile elektrik almak imkansız hale geldi ve bölgemizde işlemler kilitlendi.

NEDEN BÖYLE OLDU?

Yaklaşık 3-4 ay öncesine kadar prosüdür sadece MEDAŞ'ta yürüyordu. Enerji Bakanlığı'ndan ilgili daireden MEDAŞ'a gelen bir yazı ile bundan böyle işlemler MEDAŞ'ta tamamlandıktan sonra aynı şekilde TEDAŞ'tan da görülecek denildi.

BU KURAL NEYİ GETİRMİŞ OLDU?

İşlemler MEDAŞ'ta 3-4 ay sürerken yaklaşık bi o kadar sürede TEDAŞ'tan geldi toplam süre 2'ye katlandı o da oldu 7-8 aylık bir süre. Bu 7-8 ay süre elektriği vatandaşa hiç vermemekle eş değerde bir uygulamadır. Ve Şu an Projeler TEDAŞ'ta dağ gibi yığılmış olup projelerin ele alınmasının sırası bile 2 ayda gelebiliyor. Ondan sonra daha bir sürü prosüdürü vardır. Yani lafın özü 7-8 aydan bir gün bile aşağı değildir.

BU SÜRE KAYSERİ'DE NE KADAR?

Bu süreç Kayseri'de şu an 1,5 - 2 ayda tamamlanırken Nevşehir'de 7-8 ay sürmektedir.

BU İŞ NASIL DÜZELİR?

Uygulamada yine 4 ay öncesine dönülür işlemler MEDAŞ'tan takip edilir, TEDAŞ vatandaşları bekletmemek için kontrollerini arkadan yapar, ya da sorumluluğu MEDAŞ'a verir kontrolleri MEDAŞ yapar.

ASIL OLAN BU ÇAĞDA ELEKTRİK ALMAK BU KADAR ZOR OLMAMALIDIR.

Bu prosüdür devlette iken 15-20 gündü. Medaş'a geçti 3-4 ay oldu TEDAŞ devreye girdi 7-8 ay oldu.

Bizler iş adamları ve çiftçiler olarak nasıl bir formül olursa olsun ama bu süre en fazla 2 ya da 3 ayı geçmeyecek bir süre olsun.

Son yıllarda aslında çok köklü çok yapısal değişikliklerle vatandaşlar için büyük kolaylıklar ve hizmetler yapılmış iken bu kadar basit bir sebepten adeta komedi yaşanıyor. Denizden geçip derede boğuluyor hesabı.

Konu çok acil ve bir o kadarda önemlidir. Fazla sürmez 1-2 aya yatırım yapacak bütün çiftçiler ve sanayiciler Ankara'ya akın ederler, onun için acilen soruna müdahale etmek gerekmekte olup gereğinin yapılmasını sizlerden rica ediyorum dedi.

Sorun Nasıl Çözüldü ?

NTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Babaoğlu Elektrik Mühendislik Firması'nın işletmecisi Yüksel Babaoğlu yaptığı açıklamasında yukarıda anlattığım konuyu  Nevşehir Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz'e 15.12.2015 tarihinde hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde açtım, o da yanına beni alarak aynı gün içinde TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin ÇEPNİ'ye gittik. Sorunu bizden dinleyen Sayın Genel Müdür anında ilgili dairelere TEDAŞ ve MEDAŞ'a gereken talimatı verip 160 KWA güce kadar yapılan işlemlerin sadece MEDAŞ'tan görüleceği işlemlerde TEDAŞ'ın devre dışı bırakılmasını sağladı. Böylece bir çiftçi, sanayici, iş adamı 7-8 aylık süreçten kurtulmuş oldu.

Konunun takipcisi ve çözümü noktasında anında müdahele ederek bizlere yardımcı olan Sayın Milletvekilimiz Mustafa AÇIKGÖZ'e Nevşehir çiftçisi, sanayicisi ve iş adamları adına teşekkür ederiz dedi.

TBMM Divan Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yaptığı açıklamasında, Nevşehir halkımıza hizmet etmek boynumuzun borcu... Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızın ortak sorunlarına ilişkin çözüm üretmek adına elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bu çalışmalarda birlikte hareket ettiğimiz Milletvekili Arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Biz hep birlikte Nevşehir'iz dedi.