Damat İbrahim Paşa Gençlik Derneği  Başkanı Murat Saltık konu hakkında şu bilgileri verdi; “Gençler bizim en değerli hazinemizdir. Gençlerimizi  Alkol, Tütün ve Madde Bağımlılığından korumak adına Bu projeyi hazırladık.

Projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destek kapsamına alındı. Proje kapsamında Kozaklı Divaisib Otelde madde bağımlılığı ve zararları konulu TUBİM İl Temas Görevlisi Polis Memuru Ali Agkoç, Eğitimci Yazar İdris Topçuoğlu ve Eğitimci Orhan Kılınç sunumlarıyla üç oturumda Eğitimcilerin Eğitimi Semineri düzenlendi.

Konuşmacılardan Polis Memuru Ali Agkoç sunumu sonunda kimsenin kolay kolay el atmadığı bir konuda proje yapma cesaretinden dolayı Damat İbrahim Paşa Gençlik Derneği yöneticilerini tebrik etti.


Seminere Milli Eğitim Müdürlüğünde ve Damat İbrahim Paşa Gençlik Derneğinde görev yapan 50 Gönüllü Eğitimci katıldı. Bu seminerle gönüllü eğitimcilerde madde bağımlılığı farkındalığını artırmaya amaçladıklarını, Projenin 14-29 yaş gençleri kapsadığını Proje  kapsamında Gençlere Değerler Eğitimi, Sinema Günleri, Aileleri ve Gençleri Eğitici Konferanslar, İller arası Geziler, Piknikler ve Gençlik Şölenleriyle devam edeceğini, Tüm Gençlerimizi eski hastane karşısı Altınoluk Pide üzerindeki Damat İbrahim Paşa Gençlik Merkezine beklediklerini Ayrıca Gençlik Merkezimize ve Projemize Destek veren Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Toplum Kuruluşlarımıza Proje kapsamında görev alan tüm Gönüllü Eğitimcilerimize Teşekkür Ediyorum.” dedi.