Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Nevşehir’de gerçekleştirilecek 17 Milyon bedelli 4 tesisin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin beldesi Sulama yenilemesi, Acıgöl Öz Deresi, Ürgüp Damsa Çayı ve Avanos ilçesine bağlı Kalaba Çardağın Özü Deresi  Taşkın Koruma  olmak üzere 17 milyon TL bedelli 4 yatırımın temelinin atılması nedeniyle Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde ,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı toplu temel atma töreni düzenlendi.

Tesislerin Toplam Yatırım Bedeli 17 Milyon Lirayı Buluyor…
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak, temel atma ve sertifika dağıtım merasimlerine katılmak için Nevşehir'e gelen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilk olarak valiliği ziyaret etti.
web_Nevşehir Valilik (2)
Ormanlık Alanda Artış
Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Bakanlık olarak İstanbul'da 18 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını aktararak, şöyle devam etti:
"Bir o kadar da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ağaçlandırdı. CHP'li belediyelerin bulunduğu ilçelerdeki dikilen gökdelenlere bakmak lazım. Lütfen bu durumu ilçe ilçe değerlendirin. Mesela Beykoz çiçek gibi. Burada söylenmek istenen budur. Bütün şehirler bizim, başka Türkiye yok. Gelin hep birlikte ağaçlandıralım, yeşillendirelim, farklı şehirler oluşturalım. En çevreci hükümet biziz, en çok ağaçlandırma yapan hükümet biziz. Bunu ben söylemiyorum, Birleşmiş Milletler'e sorun. Pek çok ülkede ormanlık alan azalırken, bizim hükümetimiz döneminde Türkiye’de 15 milyon dekar arttı. Yeni bir çalışmaya başladık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile tamamen toprağı kaybolmuş olan meraları otlaklaştıracağız." 
web_Nevşehir Valilik (1)
CHP’li belediyelere istemeleri durumunda fidan vermeye hazır olduklarını aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, "Yeter ki gayret etsinler." ifadelerini kullandı.
17 Milyon Lira Yatırım
Daha sonra Prof. Dr. Veysel Eroğlu temel atma merasimine iştirak ederek merasimde 4 adet tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 4 tesisin toplam yatırım bedeli 17 milyon lirayı buluyor.
web_Nevşehir merasim (3)
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şöyle konuştu:
“Bugün sizlere Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın selamlarını getirdim. Nevşehir’in 3 tane vekili var, beni de kabul ederseniz 4. vekilinizde benim. Nevşehir benim değer verdiğim yiğit insanlar diyarıdır. Bizler sizler için çalışıyoruz Bakanlığı kapatıp sizin hizmetinize geldik. Bakanlığımıza gelen talepler karşısında duvar olunmaz talebin karşılanmasına çalışılır. Sizlere hizmet etmek ibadettir. Daha önce talep edilen yatırımların da bugün temelini atıyoruz. Nevşehir’de maalesef orman varlığı çok az. 2017-2018-2019 yıllarını ağaçlandırma açısından seferberlik ilan ettik. Bugün okul ağaçlandırması ile ilk adımı atıyoruz. 30 Nisan 2018’e kadar Nevşehir’de 10.000 dekar alanda 1 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ile bugün yaptığımız görüşmede bozuk mera alanlarının ağaçlandırılması yönünde talebimizi ilettik. Büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Köylerimizde gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmalarımızı hızlandıracağız. Nevşehir’deki dereleri zarif şekilde ıslah edeceğiz, şehrimize değer katacağız. Vekillerimiz de zerafet ve estetik konusunda DSİ genel Müdürlüğümüze puan verecek. Nevşehir’e 5 milyar lira yatırım yapıldı. Ancak yeterli değil Nevşehir’e ne yapılsa azdır. Yatırımlarımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”
web_Nevşehir merasim (2)
Nevşehir’e 11 Yatırım Müjdesi
Nevşehirli vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Prof. Dr. Eroğlu “Nevşehir’e gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Nevşehirli hemşerilerime 11 yatırımın müjdesini veriyorum. Taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi, Göreme Tarihi Milli Parkı’na yürüyüş yolu yapılması ile 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 21 milyon lirayı buluyor. Nevşehir bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi.” diye konuştu.
web_Nevşehir merasim (4)
Nevşehir’e Son 5 Yılda 316 Milyon TL’lik 31 Müjde
Nevşehir’e daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “6 Eylül 2013 ve 3 Nisan 2016 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Nevşehir’e toplam 295 milyon TL’lik 20 müjde vermiştim. Bugün ki 21 milyon lira yatırım bedeline sahip 11 müjde ile son 5 yılda Nevşehirlilere toplam 316 milyon TL’lik 31 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile protokol üyeleri butonlara basarak 4 tesisin toplu olarak temelini attı.
web_Nevşehir merasim (5)
Temeli Atılan Tesisler
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesisler sulama yenileme, taşkın koruma tesisleri ile ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 17 milyon lirayı buluyor.