AK Parti Genel Merkezi tarafından  Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek “Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor” konulu konferansa katılmak üzere Nevşehir’e gele Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doçent Doktor Yusuf Tekin, Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hasan Ünver ile bir süre görüştü.

Nevşehir Belediyesi’ne gelişte Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılanan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Tekin, bir süre Ünver ile sohbet etti.

AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar,AK Parti Merkez İlçze Başkanı Salih Açıkgöz ile parti yöneticileri nin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ünver, Nevşehir’in doğal güzellikleri kadar tarihi zenginlikleri ile de önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Sporun her türlüsünü önemsediklerini vurgulayan Ünver, Belediye bünyesinde bir de spor kulübü oluşturarak atletizm, boks, güreş badminton ve basketbol branşlarında önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

Ünver,  halen modern bir stadın Nevşehir’e kazandırılmasına yönelik çalışmalara hızlılık içerisinde devam ettiklerini belirterek,şehirde daha fazla insanın spor yapması düşüncesini paylaştıklarını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doçent Doktor Yusuf Tekin’ de, sporun her türlüsünün tabana yayılması yönünde bir dizi çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Sporun yaygın olarak gelişiminin yanı sıra bunun sağlıklı şekilde yürütülmesinin de büyük önem taşıdığını ifade eden Tekin,bu konuda sadece yerel yönetimler değil,tüm toplum kesiminin de duyarlı bir yaklaşım içerisinde olması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,.daha sonra ziyaretin anısına Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doçent Doktor Yusuf Tekin’e ,Avanos toprağından yapılı Hitit testisi takdim etti.Ünver,Tekin’e ayrıca Nevşehir Belediyesi’nin çeşitli kültürel yayınlarından da hediye etti.