Nevşehir’e Eğitim Yatırımı İçin Yeterince Para Gelmediğini Söyleyen Uğur,

“Bas bas Bağırıyoruz Ama …”

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, ilimizin eğitim yatırımları konusunda arzu edilen düzeyde bulunmadığını, konunun kendileri dışında kimse tarafından da dile getirilmemesinin düşündürücü olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’deki eğitim camiasının ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 14 Haziran 2014 tarihinde bütün okul müdür ve müdür yardımcılarının boşa çıkacağını ve kimin nerede görev yapacağının da belirsiz olması nedeniyle ciddi bir tedirginliğinde eğitim camiasında hakim olduğunu ifade etti.

Eğitim camiasının dershaneler kanunu ile ilgili de sıkıntılar yaşadığını vurgu yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Uğur, “Eğitim camiamız yeni çıkan kanun değişikliği ile ciddi sıkıntılar içerisinde. Dershaneler kanunu da bir başka sıkıntı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde eğitimci kadromuz sıkıntılı. Zira 14 Haziran 2014 tarihinde bütün okullarımızdaki müdür ve müdür yardımcılıkları kadroları boşa çıkarılıyor. Kimin nerede görev yapacağı belirsiz. Bir diğer konu ise devletin uygun gördüğü eğitim yatırımları dışında ilimize eğitim yatırımı gelmiyor. Nevşehir torpilli olsun istiyoruz ama devletin uygun gördüğü yatırımların dışında yatırım ve para gelmiyor ne yazık ki ilimize. Bu konuyu sık sık gündeme getirip bas bas bağırıyoruz ama bu konuyu başka kimse de dile getirmiyor” ifadelerinde bulundu.