Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) önümüzdeki günlerde hava koşullarında ani değişikliklerin olabileceği konusunda uyardı.

 

Valiliklere gönderilen yazıda Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki 4 gün boyunca yaşanabilecek değişken hava koşulları nedeniyle fırtına ve kar erimelerinden kaynaklanabilecek olumsuzluklara neden olabileceğini öngördüğü belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınması istendi.

 

Kuvvetli fırtınanın Trakya, Marmara, Ege ve İç Anadolu'da etkili olabileceği belirtilen açıklamada, fırtınanın görülebileceği iller şöyle sıralandı: "İstanbul, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Birecik, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Uşak, Afyon, Kütahya, Ankara, Eskişehir, Konya, Aksaray, Karaman, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kayseri. "

 

Kar erimelerinin ise iç ve doğu kesimlerinde görülebileceği belirtilerek bu iller ise "Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Ağrı, Erzurum, Kars, Ardahan, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Şırnak, Iğdır, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Sivas, Niğde" şeklinde sıralandı.