Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Ünsal Ağmaz, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında göreve geldiklerinde ilk hedeflerinin daha sağlıklı ve hijyenik ekmek üretimi olduğunu söyledi.

Nevşehir Fırıncılar Odasının çiçeği burnunda  Başkanı Ünsal Ağmaz, Nevşehir de ki ekmek satış fiyat farklılıklarının sebebini ise, özellikle şehrimizdeki bir takım özellikle yeni açılan AVM ve Marketlerin müşteri çekmek için yürüttükleri çeşitli promosyon kampanyalarıyla ya EKMEK Fiyatlarını düşürüyor yada işte 3 Ekmek alana bir bedava şeklindeki uygulamalarla müşreti toplamaya çalışıyorlar.Ekmekten kar beklemeyip belki de zararınıda göz önünde bulunduran AVM ve market sahipleri Ekmek te indirime gidip diğer ürünleriyle telafi yoluna gidiyorlar.

"Açıkcası Nevşehir de bazı Marketler ekmeğimizi kendi Reklamları için kullanıyorlar."

Neden market kendi üretmediği ekmeği ucuz satıyor. Bir sigarayı peyniri ucuz satmıyor veya eti veya şekeri pirinci satamaz.

Artık Yapamayacaklar, Buna Son Vereceğiz...!

Ekmekte yapılan bu fiyat indirimi ile ve hatta bununla da yetinmeyen Marketlerimiz ekmekte promosyon uygulaması yürütüyorlar.Her ne kadar kısa süreli yürütülen bir uygulama olarak yapılmışta olsa bu durumda Hem Vatandaşlarımızın kafası karışıyor hemde Fırıncı esnaflarımız bu uygulama ile ekmek satışlarında düşüş yaşadığından büyük sıkıntı içerisine giriyorlar.

Ben şahsım olarak ve bir Oda Başkanı olarak hem Vatandaşlarımızı hemde odamız üyesi Fırın esnafı meslektaşlarımızı korumak durumundayım. Bu anlamda ne kimsenin ekmeğiyle oynar nede kimseye ekmeğimizle oynatmayız.

Fırıncı  Esnafları olarak Emeğimize,Ekmeğimize SAYGI duyulmasını Bekliyoruz...!

Marketçi için Alıp satmak kolay. Kendisi üretsin fırıncının nasıl zorluklarla ekmek ürettiğini görsün, o da üretsin bakalım ucuz satabiliyor mu? Al sat kolay. Aç bir fırın, sen de imalatçı ol da göreyim seni, imalatçının neler çektiğini. Bizler de ondan sonra kurtarmıyor ekmeğe zam istiyoruz. Böyle  Olmaz. İnşallah bu tür zihniyetteki Marketçilerin, EKMEĞİMİZLE Oynamasına artık müsade etmiyeceğiz dedi...

ZAM VAR MI ? Başkan Ağmaz, Artan maliyetlere rağmen ekmek fiyatlarında artışa gitmediklerini belirterek, Şuan için herşeyin netleşmesi Girdi-çıktı maliyetlerinin net oluşması için beklemedeyiz. Tam olarak durum netleşsin. O zaman bizde çıkıp bu konuda gerekli açıklamalarda bulunacağız. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki,  Gerek Oda Başkanı gerekse fırıncı esnafları olarak vatandaşımıza ucuz ekmek yedirmek gayretiyle dayanabileceğimiz son hadde kadar dayanıyoruz  dayanacağız. Fakat Ekmek maliyetlerindeki bu son artışlar biz fırıncı esnaflarında belini büküyor Vatandaşlarımızıda Fırıncı esnaflarımızında mağdur olmaması gerekir .... Şuan için Bekleyelim... dedi.
  
Unun fiyatının yüzde 40 arttığını ve mazotun litresinin 5 liraya dayandığını dile getiren Ağmaz, ilerleyen günler için görünen o ki zammın kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, “Ama ne zaman olur daha belli değil.

Ekmeğin un, su, maya ve işçilik maliyetleri ortada... Açıkcası Kuraklık nedeniyle ekmeğe biz hiç istemesek de yeni bir zam gelebilir.

Daha önceki kurak dönemlerde yaşadık. Kuraklık döneminde buğday ithal ediyoruz ayrıca bildiğiniz gibi doların şuan ki hali malum… Dolar böyle olduğu sürece dünyadan alacağımız buğdayda pahalı olacaktır. Ve mutlaka da yansıyacaktır.Zam hiç kimsenin hoşlandığı bir şey değil.
Benim dükkanımın kirası var her ay elektrik, suyu var, sigorta ödüyorum, devlete vergi, ödüyorum, maaş ödüyorum bilmem ne bilmem ne…Bunlar mutlaka iyi düşünülmeli hesaba katılmalı.  

"İkinci hedefimiz, kaliteli ekmek üretimi, üçüncüsü de meslektaşlarımızın maliyetini düşünerek hareket etmekti" diyen Ağmaz, "Bu ilkeler doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık. İşletmelerimizin daha sağlıklı ortamlarda faaliyet yürütmesini sağlamaya çalışıyoruz. Ekmeğimizin kalitesini ve çeşitliliğini artırıyoruz.Çok şükür ki genel olarak Ekmeğimizin kalitesi, herkes tarafından biliniyor artık" ifadesini kullandı. 

Ağmaz, kaliteli ekmek üretimini yaygınlaştırmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, Başta Odamız olmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Zabıta tarafından sürekli kontrolleri yapılan fırınlarımızda Sağlık ve hijyen konusu ön planda tutulup Nevşehir ekmeği bir çok şehre göre çok daha lezzetli ve daha temiz dedi...

Ağmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fiyat konusunda da üzerimize düşeni yaptık. Ham madde girdilerinin artmasına rağmen, bu durumu ekmek fiyatlarına hemen yansıtmadık. Geçmiş yıllarda örnegin 2000'li yıllarda ekmek fiyatları, yılda 3 kez değişitirken artık ekmeğe yılda 2-3 kere zam yapılmıyor. Ekmek israfı konusunda da çalışmalarımızı sıklaştırdık. Bu konuda Nevşehir genelinde israf konusundaki duyarlılığı artırmak içinde çalışmalar yürütüyoruz"dedi.