Güşehir Belediye Başkanı Arısoy yaptığı açıklamada, hizmet alımı ile yapılan sözleşme sonrasında yol ayrımına gidilen personellerle ilgili şu görüşlere yer verdi:

 

‘’ Belediyemizin hizmet alımı neticesinde ihaleyi kazanan firma ile yeni sözleşme yapıp, çalışan mevcut personellerle işimize devam etmek istedik. Fakat verim alamadığımız birkaç personelle yollarımızı ayırmak gerekliliğini duyduk. Halk arasında geçen ‘diğer siyasi partili işçiler işten çıkartılıyor’ gibi dedikoduların aksine 4 ay önce kendi aldığım personelin işten çıkartılmasının neresinde siyasi bir karar var?

 

Benim hiç kimse ile şahsi bir sorunum yok, ben burada halkımın hakkını, malını korumakla mükellefim. Hz Ömer adaletini uygulama sözüyle göreve geldim. ve adil olmak için bu personeller ile yollarımızı ayırdık. Biz burada çalışanla çalışmayana aynı davranırsak o zaman adaletten söz edemeyiz.

 

İşten ayrılan arkadaşlarımıza geren uyarıları yazılı ve sözlü olarak yaptık. Bizim kurallarımıza uymayan ya da bizimle çalışmak istemeyen kişilerle yolumuza devam edemeyiz. Doğru, dürüst çalışan personelimizin desteklediği parti tuttuğu takım beni ilgilendirmiyor.

 

Tüm çalışma arkadaşlarımla yaptığım toplantılarda söylediğim şudur; Siyaset 30 Matta bitti, biz belediye olarak herkese adil, eşit hizmet edeceğiz, belediye bir hizmet müessesesidir. Hizmetlerimizi tatlı dille güler yüzle sunalım şeklindedir.

 

Bizim yol ayrımına girdiğimiz arkadaşlarımızdan bir tanesini size örnek vereyim. Bu arkadaş, Pazar günlerini de sayarsanız, ayda 9 gün, yanlış duymadınız ayda sadece 9 gün işe gelmiş, bu çalışanla hangi işveren yoluna devam eder?  Bununla yola devam etmek mi gayretullaha dokunuyor.

 

Benim göreve başladığımdan beri 6 arkadaşla yukarda ki vb. nedenlerle yol ayrımına gittik. Bizimle çalışmak istemeyen 2 kişi de kendiliğinden ayrıldı. 3-5 kişinin söylediği gibi kıyım falan yoktur. İşini yapan hiçbir kimse ile problemimiz yoktur.

 

Şirkette çalışan 48 işçi daha önceki dönemde işe alınmış ve pek çoğu da bizi siyasi olarak desteklememişlerdir. Biz bu arkadaşlarımıza siyasi gözle baksaydık şu anda onlarla da yol ayrımına giderdik. Ama bugün gelinen noktada 3 şantiyemizde ( Karacaşar Cumhuriyet Caddesi çevre düzenlenmesi – Tuzköy de cami ve taziye evi çevre düzenlemesi – Gülşehir’imizi pis kokuya boğan Mantarkaya Tesislerinin altındaki kanalizasyon hattının keson kuyuya bağlanma işi ) özverili bir şekilde çalışan 45 işçi kardeşimize de şükranlarımı sunuyorum. Belediye arpalık değildir, işini dürüst yapan personel baş tacımızdır.

 

Arkadaşlar lütfen! biz gerçekten Hz. Ömer’in adaletini uyguluyoruz. Halkımıza siyasi parti farkı gözetmeksizin hizmet ediyoruz. Maliyetlerimizi geçmiş döneme göre küçümsenmeyecek şekilde azaltıyoruz. ( Daha önceki dönem kişi başı 1.900,00 TL den yapılan sözleşme, bugün 1.542,86 Krş den yapılmıştır) Şu anda boşa akan hiçbir musluğumuz yoktur. İnanın ben ve ekibim günde 15 saat çalışıyoruz. Bundan da hiç gocunmuyoruz. Lütfen önümüze taş koymayın, Lütfen asılsız dedikodulara inanmayın benim kapım herkese açıktır. Gelin Gülşehir için daha güzel neler yaparız onu konuşalım. Dedi.