NEVŞEHİR(MHA) Kozaklı Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güven ,Türkiye Belediyeler Birliği ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) tarafından İzlanda’da jeotermal enerjinin kullanım alanlarını yerinde incelemek amacıyla 08-12 Ekim tarihleri arasında “İzlanda Teknik İnceleme Gezi Programı’na” katıldı.

Programa JKBB’ne üye belediye başkanları, danışma kurulu üyeleri ile TBB encümen üyeleri katılım sağladı. Kırşehir Belediye Başkanı, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Yaşar Bahçeci’nin başkanlık ettiği heyet 4 gün boyunca İzlanda’da jeotermal alanlarda teknik incelemelerde bulundu.

Jeotermal kaynaklara sahip belediyelerin yurt dışındaki uygulama alanlarını yerinde ziyaret etmeleri, bilgi ve deneyim paylaşımlarında bulunmaları için düzenlenen programın ilk gününde Reykjavik İçme Suyu Tesisi, Hellisheidi Enerji Santrali ve Hveragerdi Serasında teknik incelemelerde bulunuldu.

Birleşmiş Milletler Üniversitesi İzlanda Jeolojik Araştırma Merkezi yetkilileri tarafından İzlanda jeolojik araştırmaları ve jeotermal çalışmalar programı konulu bir konferansın düzenlendiği programın ikinci gününde ise Svartsengi ve Reykjanes Enerji Santralleri, Blue Lagoon Kaplıcaları gezilerek yetkililerden teknik bilgiler alındı.

Son gün gerçekleştirilen kültürel ve turistik gezide Golden Circle hattı üzerinde yer alan Gullfoss Şelalesi ve gayzerler ziyareti ile program sona erdi.