Uçhisar’da “Eski Köy Meydanı Alanında Çevre Düzenleme ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi”  ile ilgili toplantı yapıldı

Uçhisar kasabasında Aşağı Mahalle’de bulunan eski köy meydanı alanında Koruma Amaçlı İmar Planı’nda ÖPA (Özel proje alanı) ndaki kentsel tasarım projesi ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, eski köy meydanında bulunan mülk sahipleri, proje müellifleri, şehir plancıları, belediye fen işleri personeli ve kasabanın eskiden bu alanında yaşamış büyükler katıldı.

Toplantıya katılmalarından dolayı sözlerine teşekkürle başlayan Başkan Karaaslan, “Kasabamızda Koruma Amaçlı İmar Planı içinde üç adet ÖPA bulunmaktadır. Bunlardan biri olan ÖPA-3 Eski Köy Meydanı Projesidir. Bu proje alanı Uçhisar’ın Nevşehir yoluna doğru uzanan alanlardaki kentsel gelişmenin varlığından önce köy meydanı olarak kullanılan meydanda bulunan, izleri olan ya da tamamen yok olmuş çeşme/yalak, cami, fırın gibi meydanı tamamlayan her türlü ögeyi içerir. Amaç, günümüzde etkin olmasa da geçmişin izlerini taşıyan bu alanın yakın çevresiyle birlikte korunması, geliştirilmesi ve yaşatılmasıdır. ÖPA Projelerinin teknik uygulaması Çevre Düzenleme Projesi ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile birlikte yürütülür. Böylece köy meydanını oluşturan unsurlar günümüze kazandırılırken bu ögeleri içeren yollar, parklar ve tüm çevresinin de ÖPA Projeleriyle bütünlük içinde olması amaçlanır. Dünyada ve ülkemizde örnekleri olan bu tip projeler var. Eski Köy Meydanı Alanında Çevre Düzenleme ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ni, 10 Ağustos tarihine kadar tamamlayıp, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunacağız. Proje uygulandıktan sonra ümit ediyorum ki, Uçhisarımız yeni bir hüviyet daha kazanacaktır. Bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantıdan sonra eski köy meydanı alanında mülk sahipleri, mimarlar, şehir plancıları, belediye fen işleri personeli ile yerinde incelemelerde ve tespitlerde bulunuldu.

Mülk sahipleri gerçekleştirilen toplantıdan ve sergilenen işbirliğinden dolayı Başkan Karaaslan’a teşekkür ettiler.