NEVŞEHİR/FİBHABER-Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Sıraçalılar mevkiinde kesilen ağaçlar için Ağaçların kıymetini ne yazık ki bilemiyoruz ,  on kere kesseler, biz bin kere yeniden dikeriz dedi.  

Onlar söksün biz dikecez!
Ürgüp Ortahisar kasabası arasında Sıraçalılar olarak bilinen mevkiide Yol yapım çalışmalarında kesilen iğde çalıları yerine yeni iğde fidanları ekilmişti.Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın gayretli çalışmalarıyla, dikilen fidanlar tamda tutmuşkan bunların bazı Ağaç magandaları tarafından sökülmesi karşısında duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Yıldız, Türkülere konu olmuş bu mevkii yaşatmak istiyoruz.Lütfen sahip çıkalım Biz dikiyoruz birileri söküyor.20 Bin ağaç aldık onlar söksün biz dikeceğiz.

Başkan şuan sökülen ağaçların kimseye yaramayacağını gelsin bizden istesinler biz hiç bir ücret istemeksizin kendilerine fidanlardan verelim ama lütfen dikilen ağaçları sökmesinler ricasında bulundu.

Ürgüp "SIRAÇALILARA" Sahip çıkalım Ağaç magandalarını uyaralım...!

Şuan 20 Bin fidan aldık İlçemiz muhtelif yerlerine dikiyoruz fakat sadece Ağaç alıp dikmekle olmuyor bunların korunmasıda gerekiyor.

Biz vatandaşlarımızdan arzumuz ve isteğimiz lütfen dikilen ağaçları korusunlar.Zarar vermesinler dedi. 

Başkan Yıldız, Ağaç magandalarına karşı
DUR diyebilecek hassasiyette olan tüm sağ duyulu vatandaşlarımızı göreve davet ediyorum dedi.

Yıldız: Biz Yol yapım çalışmalarıyla sökülen iğde ağaçlarının yerine yenilerini dikdik. Fakat görüyoruz ki bazı ağaç magandaları tamda tutmuşken bu fidanları sökmekteler.Biz bu konuda çok hasassız ve kararlıyız.On kere sökseler bin kere dikeriz. Bahar geldi Ortahisar dan Ürgüp'e girişte yerli yabancı misafirlerimiz İğde çiçekleriyle Türkülere konu olan Ürgüp te mis kokar seher yelleri sözlerindeki gibi ilçemiz girişinin Mis gibi iğde çalıları koksun istiyoruz.Ayrıca tarihi dokularımızı ve değerlerimizi korumak için mücadele veriyoruz. Bu bağlamda geçmişten günümüze "Sıraçalılar "olarak bilinen Ürgüp - Ortahisar arası bu mevkiideki yol kenarını yine eskisi gibi İğde çalılarıyla donatıcaz dedi. 

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Sıraçalılar da sökülen ağaçlarla ilgili şahsi Twitter hesabından bu resimle birlikte "
Ürgüp SIRAÇALILARA Sahip çıkalım Ağaç magandalarını uyaralım. "yazısı paylaştı...