Nevşehir merkez ve İlçelerine bağlı, Merkez, Kasaba ve Köy Kuran Kurslarına 2017-2018 Eğitim - Öğretim yılında ihtiyaç duyulduğu taktirde görevlendirmek üzere “Kuran Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesinin 58. Maddesi” gereğince Bayan Kuran Kursu Geçici Öğreticiliği için sınav yapılacak.
Sınava Katılma Şartları: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde yer alan genel ve özel şartları taşıyor olmak, İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön Lisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavından (DHBT) 60 veya üzeri puan almak, Bayan olmak, Diploma fotokopisi, DHBTS Belgesi fotokopisi, Nüfus Cüzdan fotokopisi ve varsa hafızlık belgesi fotokopisi dilekçeye eklenecek.
İstekliler en geç 19 Eylül 2017 günü mesai bitimine kadar İl ve İlçe Müftülüklerine başvuracaklar.
Sınav değerlendirme ve başarı sıralaması İl ve İlçeler ayrı ayrı, aynı gün yapılacak olup, başarı sıralaması İl ve İlçeler ayrı ayrı değerlendirileceğinden, Geçici Öğreticilik Sınavı müracaatlarında tek bir yer için müracaat (Tek yer, İl veya İlçe) yapılacak. İmtihan 20 Eylül 2017 tarihinde saat:09.00’da Müftülüğünde yapılacak.
Sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak suretiyle başarı sırasına göre görevlendirme yapılacak. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 62 nci ve 63 ncü maddeleri gereğince, sırası gelen teklif edilen yeri kabul etmemesi durumunda hakkından vazgeçmiş sayılacak.