Yarın Kurban bayramınnın 1. günü olacak. Peki Bayram'da hava nasıl olacak? Kurban bayramı hava durumu oldukça merak ediliyor. Özellikle kurban kesecek olan vatandaşlar zor anlar yaşamak istemiyor. İşte ayrıntılarla bayramda hava durumu. Hava nasıl olacak?

Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Van çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Van çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, İç Ege ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetlice esecek.

Bayramın ilk iki günü Nevşehir de hava bulutlu,17 Ekim Perşembe günü ve 18 Ekim Cuma günü ise ilimiz Nevşehir için Yağmur bekleniyor.
19 Ekim Sağanak yağışın beklendiği Nevşehir de 20 Ekim Pazar günü parçalı bulutlu hava bekleniyor.Hava sıcaklıkları ise Nevşehir için Gündüz saatlerinde 15 Derece Gece saatlerinde ise 8 derece civarında seyretmesi bekleniyor..