Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Ödemiş 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nu ziyaret etti. Bekir Ödemiş Konfederasyon yönetim kurulu üyesi Yasemin Karadağ, genel sekreter Bilal Kızartıcı ve üyelerle görüştü.

 

Bekir Ödemiş görüşmede şunları söyledi;


Benim Belediye Başkanlığı yapmış biri ve CHP’li bir  Belediye Başkan aday adayı olarak görevim ve amacım toplumun bilinçlendirilmesine katkı sağlamaktır. Bu katkıyı Gölbaşı Belediye Başkan yardımcılığımda Makbule Ölçer ile birlikte Gölbaşında zihinsel engelli dostlarımız için merkez açarak ve Ürgüp Belediye Başlanlığı yaptığım dönemde Avrupa Birliğinden aldığımız fonları engelli dostlarımızın eğitim ve istihdamına harcayarak bir nebze olsun yapmaya çalıştım.

Gölbaşında kurduğumuz zihinsel engelli merkezinde engelli dostlarımızın hayallerini nasıl gerçekleştirdiğine bizzat şahit oldum. Aynı samimi duygularla Çankaya’da da engelli dostlarımızla işbirliği ile onlar için projelere imza atacağız.

 

Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Yasemin Karadağ ise şunları söyledi;


Bugün Bekir Ödemiş’in burada oluşu toplumda duyarlılığı arttırmak açısından önemlidir. Bekir Ödemiş’i Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığından ve Ürgüp Belediye Başkanlığından tanıyoruz. Gölbaşında Makbule Ölçer ile birlikte yapılan zihinsel engelliler merkezi Türkiye’nin yüz akıdır. Bu gibi merkezilerin çoğaltılması gerekmektedir. Bekir Ödemiş’in Ürgüp’de yaptıklarıda engelli istihdamı açısından önemlidir. Çankaya’da da bunları görmek bizi mutlu edecektir.