Derinkuyu Zeliha Emekçi Anadolu İmam Hatip Lisesinde Konferans Düzenlendi
Derinkuyu İlçesi  Zeliha  Emekçi  Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle : “Bir Muallim Olarak Hz. Peygamberimiz” konulu konferans düzenlendi.
Programa İl Müftüsü Yakup Öztürk konuşmacı olarak katılırken, Derinkuyu İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen, Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel İrmak, Derinkuyu Zeliha Emekçi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Sesigüzel, Müdür Yardımcısı Murat Demirtaş, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Yakup Öztürk, konferans salonunda toplanan öğrencilere hitap etti.
Müftü Öztürk konuşmasında; “Buhranlar içinde kıvranan, bunalan insanlara elçi ve usveyi hasene olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) yirmi üç sene gibi kısa bir zamanda en büyük inkılabı gerçekleştirerek cehalet toplumundan medeniyet toplumu inşa etti, O’nun rehberliğinde ve önderliğinde ağyar yar oldu. Düşmanlar dost, hasımlar hısım, bedeviler medeni, eşkıyalar evliya oldu. Muhacir ve Ensar sırdaş, Evs ve hazreç kardeş oldu. Buhranlar, kavgalar, kaoslar, terörler ve düşmanlıklar içinde bunalan insanlığın yine  O’na ve O’nun örnekliğine ihtiyacı vardır. O’nun emaneti olan Kur’an ve Sünneti hayata geçirmemiz gerekir.  Bunun içinde O’nu okumamız ve anlamamız elzemdir. İşte biz bunun için buradayız. İnşallah siz İmam Hatip nesli bu yolun takipçisi olacaksınız. Bu kutlu yolda hepinize başarılar diliyor, Kandilinizi şimdiden tebrik ediyorum. Aynı zamanda bu gün 24 Kasım Öğretmenler Gününde Tüm Öğretmenlerimize şükran ve minnetlerimi sunuyor, yaşayanlara hayırlı uzun ömür, huzur ve mutluluk diliyorum. Darı bekaya göç edenlere Cenabı Allah’tan Rahmet diliyorum” dedi.
Konuşmanı ardından Derinkuyu  Zeliha Emekçi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sesigüzel, programa teşriflerinden dolayı Müftü Öztürk’e teşekkür etti.