Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Nevşehir´in Boğaz köyünde tarlada doğrudan anız üzerine tohum ekimi gerçekleştirildi.
 
Etkinliğe, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vekili Recep Eroğlu, İlçe Tarım Müdürleri, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü uzmanları ve çiftçiler katıldı.
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vekili Recep Eroğlu burada yaptığı açıklamada: " Toprağı işlemeden direk anıza ekim modelini yaygınlaştırmak amacıyla Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü ile ortaklaşa bu projeyi yürütüyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bu projenin çalışmaları daha öncede ilimizin farklı bölgelerinde uygulandı ve başarı sağlandı" dedi. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü yetkilileri ise, proje kapsamında diğer bölge İllerinde de bu çalışmayı sürdürdüklerini belirterek bu yöntem sayesinde üreticilerin ciddi bir tasarruf sağlayacağını ve bu uygulama ile ileriki yıllarda tarlada oluşan organik madde birikimi nedeniyle bitki ve besin elementlerinin daha da yarayışlı hale geleceğini ifade etti. Konuşmaların ardından daha sonra tarlada anıza doğrudan ekim sistemi uygulamalı olarak katılımcılara tanıtıldı ve uygulama ile ilgili çiftçilerin soruları cevaplandırıldı.