H. Rasim Uzer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi(Okulu) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti nedeniyle Uçhisar Kasabası Yemeni Restaurantta öğrencilerin ve velilerin katılımıyla bir program gerçekleştirdi.

H. Rasim Uzer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okul müdürü Ali ÇALIK programın açılışında yaptığı konuşmasında;

Sayın Valimiz Mehmet Ceylan’ın eşi Zuhal Ceylan hanımefendi, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Metin Kalayoğlu’nun eşi Emine Kalayoğlu hanımefendi,  Kıymetli velilerimiz,değerli öğretmen arkadaşlarım ve programımıza üniversiteden katılan değerli misafirlerimiz ve çok sevgili öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlediğimiz bu etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz…

Kıymetli davetliler 3 Aralık dünya engelliler günü ülkemizde yaşayan tüm engellilere hayırlı olsun. Onların dert ve sıkıntılarını bir an için, engelli olmayanlar tarafından da hissedilmesine vesile olsun.

Değerli katılımcılar engelli olmak, kolay yaşanılabilir, kolay katlanılabilir bir durum değildir, biz engelli olmayanların zaman zaman empati yaparak,  yani kendimizi onların yerine koyarak onları anlamamız gerekir.

Bir an görmediğimizi, bir an duymadığımızı, bir an söylenenleri kolayca anlayamadığımızı düşünelim. Kısa süreli kendimizi onların yerine koyalım. Gerçekten zor bir durum değil mi? Bu engel durumunu bizzat biz yaşıyorsak daha da zor, ya da bir yakınımız yaşıyorsa yine zor bir durum.

Bizlerin engellilere karşı onlara acımak, onları kayırmak yerine, onların kendi başlarına yaşamlarını sürdürebilmelerine, yaşam kalitelerini artırabilmelerine imkanlar sağlamamız gerekmektedir.

İşte bu anlamda son yıllarda ülkemizde engelliler adına güzel gelişmeler yaşanmaktadır.

Bunların ailelerinin de ayrıca yaşadığı sıkıntıları bir nebze olsun azaltmak adına devletimizin sosyal yardım ve destek hizmetleri giderek artmaktadır.

Fakat son zamanlarda ilimizde ve okulumuzda  bunlara sağlanan evde bakım ücretlerinde kesintiler yaşanmakta, bu ise engelli bireyler ve aileleri maddi olarak zorda bırakmaktadır, bu yardımla ilgili kurumlar ve görev alanlarında bu konuda daha da duyarlı olmalarını diliyorum.

Katılımlarınızdan dolayı tüm misafirlerimize tekrar teşekkür eder ve öğrencilerimize de iyi eğlenceler diliyorum.