Nevşehir İl Müftülüğüne bağlı Yaz Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerin hazırladığı “Camii Çocuk Buluşması” programı, tarihî Kurşunlu Camii’nde yapıldı.
“Camii Çocuk Buluşması” programına Nevşehir merkezden, kasaba ve köylerdeki Kur’an Kurslarından da katılım oldu. Bu vesileyle tarihî Kurşunlu Camii’nde 1500’e yakın öğrenci bir araya geldi. Camimizin içi ve avlusu neşeli çocuklarla doldu taştı.
Öğrenciler tarafından hazırlanan programa, Avusturya’dan kaliteli bir Kur’an eğitimi almak için Şeyh-ül Kurrâ İbrahim Tanrıkulu Kur'an Kursu’na gelen, 13 yaşındaki Furkan TÜRKER’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı.
Program aralarında öğrenciler hep birlikte, coşkuyla, sevinçle tekbirler okudular, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz(sav)’e salâvat-ı şerifeler getirdiler.
Programa; öğrenciler tarafından hutbe okunması, vaaz verilmesi, şiir ve ilahilerin okunması ve çeşitli etkinliklerin yapılmasıyla devam edildi. Program içinde yapılan “Beyin Fırtınası” etkinliğinde en hızlı cevap veren öğrenciler çok çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Ayrıca tamamen yaz kursu talebeleri tarafından okunan Hatm-i Şerif’in Hatim duası da program sonunda yapıldı.
Program bitiminde çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu ve çocukların çok sevdiği rengarenk balonlar dağıtıldı.
İl Müftüsü Yakup Öztürk, programla ilgili açıklamasında, “Yaz tatiline giren öğrencilerimizin camiye gelmesini, Kur’an-ı Kerim öğrenmesini, ibadet kurallarını öğrenmesini, milli ve manevi değerleri kazanmasını çok önemsiyoruz. Bu bağlamda yaz kurslarına Nevşehir’de öğrencilerimiz büyük ilgi gösteriyorlar. Biz bugün bu çocuklarımızı bir camide buluşturalım istedik. Tarihi bir camimizi seçtik ki onların hafızalarında yer etsin. Nevşehir’deki yaz kurslarımıza devam eden öğrencilerimizin çoğu burada toplandılar. Bir program yapıyorlar. Bu programı tamamıyla kendileri yapıyor. Kuran okuyan, hutbe okuyan, vaaz veren, ilahi okuyan, hatim duası yapan çocuklarımız hep bu yaz Kur’an kurslarına devam eden bizim yavrularımızdır. Nevşehir il genelinde 6 bine yakın öğrenci yaz kursu görüyor. Şu anda buraya yaklaşık 1500 öğrencimiz toplanmış bulunuyor. Çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
Programa katılan bazı veliler, “Kurşunlu Camii, Kurşunlu Camii olalı böyle çok fazla çocuk cemaat görmedi” dediler.
Neslimize yönelik, birlik-beraberlik içinde memleketimizde böyle program yapanlardan ve bu programlara maddi manevî destek olanlardan Allah(cc) razı olsun.