Camiler ve Din Görevlileri Haftasının Nevşehir’deki Son etkinliği GÖR-BİR (Görmeyenler Kültür ve  Birleşme Derneği ) nin Çanakkale gezisiyle son buldu..

Camiler ve din görevlileri haftası dolayısıyla Nevşehir il müftülüğü  imam hatiplerinden baki öncel gör-bir ( görmeyenler kültür ve  birleşme) derneğini Çanakkale gezisine götürdü..

Camiler ve din görevlileri haftasının tema’sı olan engelsiz cami engelsiz ibadet, konusunun işlendiği haftada bir çok etkinliklerin yapıldığı Nevşehir’de Nevşehir il müftülüğü imam hatiplerinden tahta camii imam hatibi Baki Öncelle  gör-bir derneği yönetimi ve üyelerinden 30 kişiyle birlikte Çanakkale gezisi yaptı.. tarihe unutulmaz damga vuran, Çanakkale de  vatan için, namus için, din için ,şehadet şerbetini içen şehitlerimizin yattığı topraklarda Yasin okuyup, hatim duaları yapıldı..

 Gör-bir ( görmeyenler kültür ve  birleşme  ) derneği Nevşehir şube başkanı Erol Mutlu ‘’Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla diyanet işleri başkanlığımızın gündem oluşturduğu  bu haftada engelliler ön plana çıkarılarak onların engelsiz cami engelsiz ibadet  yapmaları için çalışmalar bizi fazlasıyla memnun etti. Engellilerin diyanetin gündeminde olması yalnız olmadığımız inancını doğurdu. İl müftülüğümüzün de hafta boyunca konuyu halkımızın gündemine taşımalarından dolayı sayın il müftümüz  Yakup Öztürk beyefendiye de teşekkür ediyorum.. camiler ve din görevlileri haftası dolayısıyla böyle bir gezinin organizesinde yer almaları  bizim için büyük bir onurdu.. Sayın Baki Öncel Hoca Efendinin bize refakat ermesi, yol boyunca kaynaşmamıza sebep olacak etkinliklerinde yapılması, bizlere unutamayacağımız anılar yaşattı. Çanakkale şehitlerimizin yerinde ziyaret edilmesi , ve orada Yasin okunup hatim duası yapılması, dernek yönetim ve üyelerimizle çok  duygulu anlar yaşadık.. bizde bizleri unutmayan tüm diyanet teşkilatına ve hassaten Nevşehir il müftülüğümüze teşekkür ediyoruz.. ‘’dedi