Avanos'ta çekilen program Yarın Akşam‏...

Kuraklık kapıda mı? Türkiye’yi susuz bir yaz mı bekliyor? Hepimiz suyun ne kadar önemli olduğunu sadece kuraklık olunca hatırlıyoruz... Oysa Türkiye Avrupa’nın en az tatlı su kaynağına sahip ülkelerinden... Cem Seymen, Türkiye’nin en önemli su havzalarından Kızılırmak’a gitti, suda bizi bekleyen tehlikeyi yerinde inceledi. Para Dedektifi, 1 Şubat Cumartesi 21.15’te CNN TÜRK’te


CNN Türk ekonomisti ve aynı kanalda yayınlanan Paranın Seyri programını hazırlayıp sunan aslen Ürgüplü olan Cem Seymen programı için Avanos'ta çekimler yaptı. Kızılırmak'ta yaşanan su kesintilerinin doğal hayata etkileri, ekolojik tarım, kuraklık, suların çekilmesi, yanlış tarımsal faaliyetlerin kuraklığa etkisi, ırmaklara sık aralıklarla HES'ler kurulması gibi konuların ele alınacağı bölüm için ayrıca Köybağı mevkinde organik tarım faaliyeti yürüten Osman Yüksel ile de röportaj yapıldı.

Yüksel verdiği röportajda konunun tarımsal yönü ile ilgili olarak yanlış sulama, yanlış ilaçlama, aynı toprağa hep aynı ürünleri ekme yanlışlıkları, Avanos civarına yapılan çok sayıda barajın havayı değiştirip ağaç, asma ve sebzelerde mantar hastalıklarını artırması ile ilgili bilgiler verdi.

Avanos Gazetesi