CHP Adaylarını Ön Seçimle Belirliyor

- Ön Seçimde 3 bin 100 Parti Üyesi Oy Kullanacak

- Gülmez, “CHP Ön Seçimle Demokrasiye Verdiği Önemi Gösteriyor”

NEVŞEHİR(MHA) 7 Haziran Milletvekilliği seçimleri öncesinde Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Nevşehir’de de Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyecek. 29 Mart 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek ön seçimde il genelinden 3 bin 100 Parti üyesi Milletvekili adaylarını belirlemek üzere sandık başına gidecek. İl Başkanı Kamil Gülmez, Türkiye’de bir ilke imza atan Cumhuriyet Halk Partisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ön seçime katılmasının Partinin demokrasiye olan inancını bir kez gösterdiğini, ülkedeki diğer siyasi partilere bu tablonun örnek olması gerektiğine dikkat çekti.

İl Başkanı Gülmez’den Parti Üyelerine Önemli Hatırlatma

Hafta sonunda gerçekleştirilecek ön seçimle ilgili parti üyelerine önemli hatırlatmalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, 29 Mart 2015 Pazar günü 08.00 – 17.00 Saatleri arasında yapılacak ön seçim için oy kullanma saatleri esnasında oy kullanmaya gelecek olan parti üyelerinin yanlarında mutlaka nüfus cüzdanlarını ve Parti Üye kartlarını bulundurmalarını istedi.

Parti üye kartlarını almayan Partililerin 28 Mart 2015 Cumartesi günü de dahil olmak üzere İl Başkanlığından alabileceklerini belirten CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, isteyen parti üyelerinin sandık başında da parti üye kartlarını alabileceklerini söyledi.

Üyeler 2 Ya da 3 Aday Adayına Oy Verebilecek …

Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekili adaylarını belirleyeceği ön seçimde sandık başına gelen Parti üyeleri milletvekili aday adaylarından 2 ya da 3 isme oy verebilecekler.

CHP’nin Nevşehir’de 7 Milletvekili aday adayının bulunduğunu kaydeden İl Başkanı Kamil Gülmez, ön seçimde oy kullanmak için sandık başına gelecek olan Parti üyelerinin en az 2, en fazla üç isme oy verebileceğini belirtirken, üyelerin bu konuya hassasiyet göstermelerini de istedi.

Ön seçim için Merkezde 2, Avanos ve Hacıbektaş ilçelerinde 3’er, diğer ilçe merkezlerinde ise 1’er sandık konulacağını kaydeden İl Başkanı Kamil Gülmez, ön seçime girecek olan tüm aday adaylarına başarılar temennisinde de bulundu.

Ön Seçime 7 Aday Adayı Giriyor…

Cumhuriyet Halk Partisinde 3 bin 100 dolayında Parti üyesinin oy kullanması beklenen ön seçime 7 milletvekili aday adayı girecek.

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Milletvekilliği seçimlerinde Nevşehir 1 Milletvekilini çıkarmak için siyaset arenasına inecek olan CHP Milletvekili aday sıralamasında yer alabilmek için Parti üyelerinin oylarını bekleyecek olan CHP Milletvekili aday adayları Bülent Tekiner, Cuma Yorgancı, Mehmet Değirmenci, Mehmet Seyhan Duru, Hakim Demirci, Serkan Sağlamer, Fahri Ertik yaklaşık 3 aydır Parti üyeleriyle bire bir görüşmelerde bulunarak seçim çalışmalarını sürdürmüşlerdi.