Cumhuriyet Halk Partisi kongre süreci sürüyor. Mahalle delege seçimlerinde şu ana kadar 5 ilçe mahalle delegelerini belirledi. 15 Ekim’e kadar bu sürecin tamamlanması hedefleniyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Kamil Gülmez, kendisinin il kongresinde aday olup olmayacağına dair kesin bir kararının bulunmadığını, önümüzdeki ilçe kongrelerinin ardından bu konudaki kesin kararını vereceğini söyledi.
15 Aralık tarihine kadar Nevşehir’de ilçe kongrelerinin tamamlanabileceğini kaydeden İl Başkanı Gülmez, “Partimizde kongre süreci başladı. Önce mahalle delege seçimleri, ilçe kongreleri ve ardından da il kongresi yapılıyor. Mahalle delege seçimlerimiz de şu ana kadar 5 ilçe mahalle delege seçimi tamamlandı. Merkez ilçe de ise 7-8 Ekim tarihlerinde mahalle delege seçimleri yapılacak. Bu seçimlerin ardından ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri belirlenecek. Bu seçimlerin ardından il kongresi yapılacak. İlçe 26 Kasım tarihine kadar tamamlanacak deniliyor genel merkezimizce. İki yılını tamamlamayan ilçelerin kongreleri yapılamayacak. Bu nedenle 2 yıl önce yapılan ilçe kongrelerinin yapılış tarihine kadar 15 Aralık tarihine kadar bu süreç uzayabilir. İl kongresinde aday desem de, demesem de yalan olur. İl yönetim kurulumuzu toplayıp bu konudaki kararımı vereceğim” dedi.