Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından Zeki Tekiner ölümünün 36. yılında anıldı.
CHP İl Başkanlığı görevinin yaparken silahla vurularak öldürülen Zeki Tekiner ölümünün 36. yılında İl Başkanlığında yapılan program ile anıldı. CHP İl Başkanlığında düzenlenen programı İl Başkanı Kamil Gülzmez, Zeki Tekiner’in oğlu Bülent Tekiner, kızı Aylin Tekiner ve partililer katıldı.
Burada bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, “Rahmetli Başkanımızı sizlerin huzurunuzda bir kez daha anıyorum. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan tüm partili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Zeki Tekiner’in oğlu Bülent Tekiner ise burada yaptığı konuşmada kendisinin gözüyle babasını anlattı. Tekiner, “Babam Zeki Tekiner öldürüldüğünde 4 yaşındaydım. Onu hep ailemden, babamın çevresinden dinledim. Yıllar sonra yaşım ilerledikçe Nevşehir’den halktan da dinleme şansım oldu. Çok ama çok onur verici sözler duydum babamla ilgili olarak. Herkes ne kadar gani gönüllü, ne kadar iyi, ne kadar cesur, ne kadar adaletli, ne kadar ilkeli bir insan olduğunu anlattı. Hep güler yüzlü tüm konuşmalarını bir fıkrayla bitiren bir Bektaşi olduğunu anlattılar. Sizlere benim gözümden babamı anlatmak istiyorum. Benim gözümde babam Zeki Tekiner, 12 Eylül öncesinde baskıya, zulme boyun eğmemiş, kafatasçılara, din tacirlerine karşı tüm gücüyle direnmiş kısacası faşizme karşı onuruyla, gururuyla, ilkeleriyle ve cesareti ile dimdik durmuş bir adam. Nevşehir’de Orta Anadolu’da, Türkiye’de sosyal demokrat, Atatürkçü, halkçı düşüncenin yılmaz savunucusu ve en önemlisi umudu olan bir adam. Halkını hiçbir zaman hor görmemiş, insanlarımızı siyasi görüşlerine, kökenlerine, mezheplerine, dinlerine, cinsiyetlerine göre ayırmamış, her kesimi kucaklamış, her görüşü bir değer, her değeri bir ışık, her ışığı bir can, her canı da bir insan olarak gören kısacası halkın adamı halk adamı olan bir adam. Bizlere çok onurlu bir soyad bıraktın baba. Anın önünde saygıyla eğiliyorum. 12 Eylül’e giden yolda Zeki Tekiner cinayeti bir kilometre taşıdır. Halkı infiale düşürmek, korku salmak ve yapılacak olan darbeyi olumlu göstermek adına yapılmış bir saldırı. Asıl darbeyi sola vurmak adına işlenmiş planlı bir cinayettir. Kısacası Zeki Zekiner’i öldüren tetikçiler Ülkücü kimlikli olsa da onları azmettirenler aynı şekilde Ülkücü baronlar olsa da, bu cinayeti ve benzer cinayetleri planlayan üst akıl 12 Eylül darbesini hazırlayan ve gerçekleştirenlerdir. Babam Zeki Tekiner’in ve Yavuz Yükselbaba’nın anıları önünde saygıyla eğiliyor ve ruhları şad olsun diyorum.” diye konuştu.