Damat İbrahim Paşa Gençlik Derneği, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen “Bağımlı Olma Kendin Ol” projesi kapsamında hafta sonu piknik ve gezi etkinliği gerçekleştirdi. 

13 Mayıs Cumartesi günü lise ve üniversitede okuyan 100’e yakın kız öğrenci ile Tatlarin Barajı Piknik alanında gerçekleştirilen piknik etkinliğinde genç kızlarımız çeşitli sportif ve kültürel etkinliklerle hem eğlenceli vakit geçirdiler hem de birbirleriyle kaynaşarak kardeşlik duygularını pekiştirdiler. Proje koordinatörü Mete HALICI, “Bağımlılık konusunda her ne kadar öncelikle erkeklerin daha fazla risk altında olduğu düşünülse de özellikle son zamanlarda kızlarda da madde bağımlılığı ciddi boyutlara ulaştı.

Diğer taraftan sosyal ortamlarının daha kısıtlı olması sebebiyle internet ve teknoloji bağımlılığında kızların daha fazla risk altında olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu sebeple projeyi yürütürken erkek öğrencilerimizin yanı sıra kız öğrencilerimize de sağlıklı sosyalleşme imkanları sunmaya gayret etmekteyiz. Bizim bütün çabamız koruyucu hekimlik. Maddeye ve teknolojiye sarılmadan da hayattan zevk alınacağını ve sosyal arkadaşlık ortamlarının hayatımıza olumlu bir anlam katacağını gençlerimize göstermektir.” dedi. 

14 Mayıs Pazar Günü de yaklaşık 150 öğrenci ile birlikte Ihlara-Aksaray gezi organizasyonu yaptıklarını belirten Mete HALICI, “Bu gezilerle hem öğrencilerimizin sosyalleşerek kaynaşmasını hedefliyor hem de pek çok medeniyetin yaşadığı bu topraklara sahip olmanın ne anlama geldiğini çocuklarımıza anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.