Yavuz Şen şu açıklamada bulundu: “2012 yılı hasat sezonu sonunda İlçemiz genelinde elde edilen patateslerden, çiftçilerle yaptığımız çalışmalar sonucunda,11.03.2013 tarihi itibarıyla toplam yaklaşık olarak 40 bin ton civarında patates halen ambarlarda bulunmaktadır.

    Patatesin şu an satış fiyatı  0,07 Krş. ila 0,10 krş. arasında satılmaktadır. Bu fiyatlara rağmen patates satışı oldukça azdır. İlçemiz çiftçilerinin, Tarım Kredi Kooperatifine ,Ziraat Bankası ve özel bankalara ,diğer kurum, kuruluş ve şahıslara olan borçlarından dolayı haciz olayları çokça yaşanmaktadır.

   Çiftçilerimizden borç karşılığında ipotek alınan ev, tarla ve araçları Bankalar tarafından satışa çıkarılmakta ve değerinin altında satışa sunulmaktadır.

   İlçemiz genelinin gelirinin patates olmasından dolayı bu olumsuz durumdan ilçe esnafları da büyük ölçüde etkilenmekte, ilçemiz ticaretine büyük zarar vermektedir.

   Şu an çiftçilerimizin depolarında bulunan  40 bin ton civarındaki patateslerin Devletimizin yetkili Kurum ve Kuruluşları tarafından  0,20 -0,25 krş düzeyinde alımının yapılmasını talep etmekteyiz. İlçemizde bulunan patatesler bir an önce pazarlanarak ekonomiye kazandırılmalı ve çiftçilerimizin yeniden dönüşüm yapmaları sağlanmalıdır. Önümüzdeki aydan itibaren diğer vilayetlerde patates hasadına başlanılacağından, ilçemizdeki patateslerin Nisan ayından sonra satılamayacağından, satılamaz ise 2013 yılı üretim sezonunda ilçemiz çiftçilerinin tamamının patates ekimi yapamayacağı ve daha zor günler yaşayacağı bilinmelidir.”