Derinkuyu İlçe Müftülüğü İlçede Kutlu Doğum etkinlikleri düzenledi.

 

İlk program Derinkuyu Merkez Cumhuriyet Caminde öğle namazı öncesinde Yasin ve kısa surelerin tilavetinden sonra yapılan 50 küsur hatmin duası yapıldı. İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen yaptığı konuşmada, “Namazımızı kıldık Hatim duasını yaptık Allah kabul etsin. Bir hayırsever tarafından yemek ikramında bulunacağız hafta içinde de kitap hediye edeceğiz. Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu, güzel ahlakını anlamaya çalışacağız. İlçemiz, ilimiz, memleketimiz huzurla dolsun inşallah” dedi.

Öğle namazının cemaatle kılınmasından sonra halka Kutlu Doğum Pilavı ikramı edildi.

 

Gün içerisinde Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesi Spor salonunda İstiklal Marşı ve akabinde Kur’an-ı Kerim okudu. İlçe Müftülünce hazırlanan Kutlu Doğum sinevizyon gösterimi yapıldı. Hatim Programı akabinde Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası teması olarak belirlenen “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama ahlakı” konulu konferans verdi. Dr. Kabdan, Hz. Muhammed (SAV) Efendimizi anmak için toplandınız. Çünkü siz tıpkı Uhud’da Hz. Sümeyye gibi O’nu arıyorsunuz, çünkü Peygamberi anlamak Kur’an’ı anlamak demektir,” dedi.

    

Konferanstan sonra ise Tasavvuf Musikisi Konseri gerçekleştirildi. Programda ayrıca Kur'an kursları öğrencileri arası yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Programa katkıda bulunan esnaflara da teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

İlçe Müftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hafta boyunca devam edecek. 14 Nisan Salı günü Yazıhüyük Belediyesi Düğün Salonunda Talas Müftüsü Turgut Erhan Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu konferans verecek.   Yazıhüyük Kur'an Kursundan dereceye giren kursiyerlerde ödülleri takdim edilecek.

 

Kutlu Doğum programına İlçe Garnizon Komutanı Recep Urak, Belediye Başkan Vekili Ali Sayın, İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen,İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri, İmam Hatipler ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Osman Aytekin