Derinkuyu’da Kasaplar bundan böyle etiketsiz sucuk yapıp satamayacaklar.

Derinkuyu İlçesinde Esnaf, Sanatkarlar ve Şoförler ve Otomobilciler Başkanlığında kasaplara yeni mevzuat hatırlatıldı.

 

Kasap esnafların toplantısına Derinkuyu Esnaf, Sanatkarlar ve Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Mustafa Sarı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Teknisyeni Ömer Özyurt ve kasaplar katıldılar.

 

 Oda Başkanı Mustafa Sarı, “Kasap esnafı arkadaşlarla sucuk dolumu tesisiyle ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Yeni çıkan yasa gereği ya her kasabın sucuk dolum tesisi olacak ya da bütün kasaplar birlik içinde sucuk dolum tesisi kurması gerekecektir. İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünden görevli teknisyen Ömer Bey arkadaşlara yeni çıkan yasa hakkında bilgiler verdi. Yasaya uyulmadığı takdirde ceza uygulamaları yapılacaktır. Yararlı bir toplantı gerçekleştirdik esnaf arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

Teknisyen Ömer Özyurt da, “Kasaplarımız artık sucuk üretemeyecek, üretenler için cezai işlem yapılacaktır. Burada yapılması gereken Derinkuyu Sucuk İmalat Merkezidir. Bu merkez (DERSİM) kurulduğunda sucuklar etiketlenecektir. Bu üretme merkezinde her esnaf kendi sucuğunu üretecektir. Bu üretim ilçede kiralanacak bina ve harcamalarla birlikte aylık maaliyeti de beş milyon lirayı bulmaktadır. İmalat da zorunlu bir de veteriner bulundurulması gerekiyor. Eğer kasaplar ayrı ayrı imalathane açarlarsa her imalatın birer veteriner zorunluluğu vardır. Birlik olmaları kasaplarımızın menfaatleri icabıdır” dedi.

Haber: Osman Aytekin