Nevşehir'de Sıra dışı bir kaymakam portresi çizen Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu kısa sürede vatandaşların sevgilisi oldu.

Derinkuyu'nun Çalışkan Kaymakamı Selman Kibaroğlu Takdir Topluyor

Patates ve kuru fasulyesi ile meşhur Nevşehir'in şirin ilçelerinden birisi olan Derinkuyu'da genç dinamik bir kaymakam bulunuyor göreve geldiği günden bu yana ilçede gezmedik yer bırakmayan Derinkuyu ilçe kaymakamı 
Selman Kibaroğlu hem ilçe halkı hem de köy halkı tarafından çok seviliyor sebebi ise onlara devlet eli uzatıyor zaten devlet demek kaymakam yada vali demektir .

Derinkuyu ilçe kaymakamı Selman Kibaroğlu ilçeye bağlı tüm köyleri gezerek özellikle ihtiyaç sahiplerin ayağına kadar gitmesi onların sorunların dinlemesi köy halkı tarafından büyük taktir topluyor. İlçe kaymakamı Selman Kibaroğlu bizlere burada bu makamı işgal ediyorsak biz halkımız için buradayız halkımızın derdini dinlemek ve onlara devlet baba şefkatin göstermektir halkımızı bize gelmiyorsa biz onlara gidiyoruz bu anlayışla biz halkımıza için var dedi.

Vatandaşlarla İç İçe bir Kaymakam, Derinkuyu Onu Seviyor


Yıllar var ki vali ve kaymakamlarını sadece resmî törenlerde gördü Anadolu insanı. Devletin resmî yüzleriyle konuşamadı, tokalaşamadı. Hatta korktu takım elbiseli bu insanlardan. Ama son yıllarda birçok şeyle beraber bu fotoğraf da değişmeye başladı. Artık valiler, kaymakamlar halkın arasında ve halkın sorunlarıyla iç içe. Önceleri sadece belediye başkanlarının yaptığı işlere son yıllarda onlar da el attı. Devlet, halkının başını okşuyor artık. Onunla konuşuyor, sorunlarını dinliyor ve çözüm üretiyor. Böyle bir devlet adamı var Nevşehir'in Yeraltı kenti, tarihi değerleri ile Patates ve kuru fasulyesi ile meşhur şirin ilçesi Derinkuyu'da... Adı Selman Kibaroğlu. Makam odasının hemen yanında asılı duran A4 kâğıdında şu cümle yazılı: Kapıyı vurmadan giriniz.

Biz de kapıyı vurmadan içeri girdik. Selman Kibaroğlu, daha yaklaşık bir yılı bile doldurmamış tayin olmuş Derinkuyu'ya. Önceki görev yeri, Samsun İli Asarcık ilçesi.Sıra dışı kişiliği ile Asarcık İlçe Belediye Meclisinin almış olduğu 03/12/2014 Tarih ve 56 sayılı meclis kararı gereği İlçe Kaymakamı Sayın Selman KİBAROĞLU'na Asarcık Belediye Başkanlığı tarafından fahrii Hemşehrilik beraatı verilmiş. Şimdi Derinkuyu ilçemizde göreve başlayalı daha çok kısa bir süre olmasına karşın Az zamanda Derinkuyu halkı ile iç içe kaynaşması vatandaşlarla olan diyologu ile dikkat çekmeyi başardı.

Aslında marifet iltifata, iltifat marifete tabiiymiş. Bir önceki dönemin başarılı ve çok sevilen Derinkuyu İlçe Kaymakamı Mithat Can Kutluca'dan sonra bu görevi almak öyle kolay bir iş olmasa gerek.

Fakat kendi deyimiyle;- Tek hedef Derinkuyu ilçemize  hizmet ve tanıtmak Devlet eliyle sağlanacak hizmetleri ilçemizde vatandaşlarımızla buluşturmak.Amacımız bu bayrağı daha yukarılara nasıl çıkartabilirizin derdindeyiz önemli olan bu. Bu manada ilçemize daha önce hizmet veren ve görev yapan tüm Kaymakamlarımıza teşekkür ediyorum diyor.

Genç Kaymakam şimdiden Derinkuyu'da kalıcı hizmetler yapabilmek adına ilçeyi genel özellikleriyle tanıyarak ilçe adına çeşitli projeler hazırlığı içerisinde görüyoruz. 

Hz. Ömer’in “Kızıldeniz’in kıyısında bir koyun kaybolsa bu benden sorulur.” demesi misali, “Derinkuyu'da problemi, sıkıntısı olan herkes benim sorumluluğumdadır.” diyerek koyulmuş işe. Bir belediye başkanının, bir valinin, bir kaymakamın fihristine mutlaka alması gereken onlarca projeye imza atmaya hazırlanıyor şimdilerde. 

Kaymakam Salman Kibaroğlu, Bursa İnegöl doğumlu ama İç Anadolu insanıyla öyle içli dışlı olmuş ki sanırsınız kırk yıllık Derinkuyu'lu. 

Kaymakam Salman Kibaroğlu Derinkuyu'ya tayin olur olmaz, öncelikle şahsi özverileriyle birlikte Kaymakamlık odasının bakım  onarım ve tadilatını tamamlayarak Derinkuyu ilçesine yakışır bir vizyon haline getirmiş.

Yine Kaymakamlık katında toplantı odası dizayn edilmiş, birde Derinkuyu ilçesinin ihtiyaçlarına, gelişmesine dair proje üretmek için proje çalışma ofisi kurmuş. Bu oda da Derinkuyu ilçe halkını heyecanlandıracak bir çok projenin kalbi olma özelliğide taşıyor.

Kaymakam Kibaroğlu şu günlerde Derinkuyu ilçesinde Turizm, Tarım, Ticaret, Eğitim ve tanıtım gibi önemli hususlarda kafa yoruyor.

Zira kendi değimiyle Kaymakam Kibaroğlu'nun Derinkuyu’daki önceliği, turizm, tarım, eğitim ve sağlık.

“Tatlı dilin, güler yüzün sermayesi yok. Bedava.” diyor Kaymakam Selman Kibaroğlu. “Sabah 8, akşam 5 mesaisi ile bu işler olmaz” diye de ekliyor. Yanında sürekli not defteri taşıyor. Gecenin bir vakti dahi aklına bir fikir geldiğinde hemen not alıyor. Yerel yönetimi, Esnafı, Memur, öğretmen, doktor, imam, jandarma hep beraber çalıştıklarını belirtiyor: “Bu iş ekip işi. Millî takım ruhu olması lazım. Eğer ‘BİZ’ dersek başarı gelir.”

En büyük destekçisi ise Derinkuyu’nun ileri gelenleri ,STK'lar ve Derinkuyu yerel yönetimi. Çünkü yaptıkları ve yapacaklarının sadece devletin desteği ile olması imkânsız. “Devletin Köy-Des diye bir projesi var. Bu oldukça önemli bir proje ama bunun dışında yörenin kendi ‘Hayırsever İş Adamlarının da Desteği ve elinin’ her zaman ilçede olması gerek. Derinkuyulu bürokrat ,esnaf,iş adamları,stklar ,gurbetçisi Hepsinin tek tek kapısını çalacağız.”

Kaymakam Kibaroğlu'na göre Derinkuyu değerleriyle bir marka olmalı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde, hatta yurt dışında pek çok Derinkuyulu zengin var: “Marka ilçenin marka insanlarına ulaşmak gerekiyor. Biz de öyle yapacağız.

Kaymakam Kibaroğlu; ‘Derinkuyu için herkesin ayağına gitmeye hazırız’ yeterki Derinkuyulu vatandaşlarımız ilçelerine,beldelerine , köylerine sahip çıksınlar diyor. 

Kibaroğlu’na göre Derinkuyu'da öncelikli Hedef, güçlü ve her sorununu halletmiş bir ilçe olgusu var. Ama durum hiçde öyle kolay değil. Derinkuyu’nun bir çok eksiği var. Dolayısıyla projeler ihtiyaca, zamana, yörenin durumuna göre gerçekleştirilmeli.

Başarılı KaymakamKibaroğlu'nun sloganı da şu: Proje yap, iste. Hayırseverden, devletten, vakıftan iste, hiç fark etmez.

“Ben her zaman şunu söylüyorum.” diyor Kibaroğlu: “Siz bina yaparsınız, yol yaparsanız ama çalıştığınız bölgenin en uzak köyünde, bir yetimin, bir öksüzün, bir engellinin başını okşamazsanız, yaptıklarınız boş. Biz kimsesizlerin kimi olmaya çalışıyoruz. Devletimizin sıcaklığını, şefkatini yılın her günü insanımıza ulaştırmaya çalışıyoruz.Bu makamın asıl sahibi yöre insanı. Bunu biliyoruz.Daha yeni başlıyoruz İnşallah daha iyisine ulaşana kadar çalışmaya devam.” diyor.

Bizde www.fibahber.com Ailesi adına tüm Derinkuyulu vatandaşlarımızın Kaymakamına sahip çıkıp destek vermelerini diliyor, Derinkuyu için ses getirecek projeleri merak ve heyecanla bekliyor Kaymakam Kibaroğlu'na başarılar diliyoruz.

KAYMAKAMIMIZ SELMAN KİBAROĞLU KİMDİR ?

 

1985 yılında İnegöl'de doğdu. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversite’si İşletme Fakülte ’si İşletme Bölümünde tamamladı.  2010’da Gümüşhane Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Selman Kibaroğlu, il stajını Gümüşhane’de tamamladıktan sonra sırasıyla Kaymakam Refikliği ve Teftiş stajlarını bitirmiştir. Kastamonu-Küre ve Denizli-Güney ilçelerin de Kaymakam Vekil’i olarak görev yapmıştır. 

16 Ekim 2011’de yurtdışı staj programı çerçevesinde bir yıl süreyle Amerika’da yönetim ve idari sistemler üzerine araştırma ve incelemelerde bulunmuştur. Aynı zamanda Maryland Eyaleti’nde eyalet üniversitesi olan Maryland Üniversitesinde İngilizce eğitimi görüp başarılı bir şekilde bitirmiştir. 2012 yılının Haziran ayında İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince, mülki idare tarihinde ilk defa Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği’nde (New York) görevlendirilmiştir. Bu görev kapsamında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon tarafından verilen resepsiyon,

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığı Seçimleri ve uluslararası çeşitli toplantılara katılmıştır. Evli ve 1 çocuk babasıdır. Yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir. Aikido, at binme, atlı engel atlama, atıcılık ve yüzme sporlarıyla ilgilenmektedir.

06/08/2013-13/10/2014 Tarihleri arasında Samsun İli Asarcık İlçe Kaymakamı olarak görev yapmış olup, 22/10/2014 tarihinde Nevşehir İli Derinkuyu İlçesinde görevine başlamıştır. Asarcık İlçe Belediye Meclisinin almış olduğu 03/12/2014 Tarih ve 56 sayılı meclis kararı gereği İlçemiz Kaymakamı Sayın Selman KİBAROĞLU'na Asarcık Belediye Başkanlığı tarafından fahrii Hemşehrilik beraatı verilmiştir.