Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ Hacı Bektaş Külliyesini ziyaret ettikten sonra Vali CEYLAN'ı makında ziyaret etti.

   Vali CEYLAN ile bir süre İlimiz hakkında sohbet eden Prof. Dr. GÖRMEZ, Valiliğimize ve Nevşehir Müftülüğüne çalışmalarında başarılar diledi.

   Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ, Ürgüp te Musalla Camii açılışlarına katılacak.


Mehmet Görmez Kuraklığa Karşı Duaya Çağırdı
Valilikte gazetecilerin sorularını da cevaplayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, son dönemde yaşanan kuraklık ve bazı illerde vatandaşların yağmur duasına çıkması ile ilgili soruyu, “Herkesi gönülden, samimi dua etmeye davet ediyorum. Allah dualarımızı kabul etsin” şeklinde cevaplandırdı. Daha sonraNevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı ziyaret edenDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, burada da konuk defterini imzalamasının ardından Rektör Prof. Dr. Kılıç’a kitap hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini ziyaret etti.
 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini ziyaret etti.

Bir dizi açılış programlarına katılmak üzere Nevşehir’e gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyetin Üniversitemizi ziyaretlerinde kendilerini Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Prof. Dr. İsmail Bekci, İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek karşıladı.  

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in üniversitemizi ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, kendilerine teşekkür etti. Rektörümüz daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e, üniversitemiz hakkında bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Anadolu’nun Müslümanlaşmasında büyük emeği bulunan Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin isminin üniversiteye verilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.   Genç bir üniversite olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin gelişiminin memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekleyen Görmez, başarılı çalışmalarından dolayı da Rektörümüzü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Ziyaret sonunda Üniversitemiz Şeref Defterine duygu ve düşüncelerini kaleme alan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rektörümüze çeşitli dini kitaplar hediye etti. Rektörümüz  ise  kendilerine  Avanos toprağından yapılmış çeşitli seramik hediyeler takdim etti.