Kapadokya Bölgesine düzenlenen geziye, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, aynı daire Başkanlığında görevli Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı, Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Ömer Faruk Arslan ve 45 kişiden oluşan Başkanlık Personeli katıldı.  

Bölgemize gezmeye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı merkez personeli ilk olarak İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever’in rehberliğinde Hacıbektaş-ı Veli Hazretlerini ziyaret ettiler.

İkinci olarak, Başkanlık görevlilerini Göreme kasabasında İl Müftüsü Yakup Öztürk, Göreme din görevlileri ve müftülük personeli karşıladı.  Aydede restoranda öğle yemeğinin yenmesinin adından İl Müftüsü Yakup Öztürk, İlimizi ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra günün anısına, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi’ye, yöreye ait el işlemeli tabak takdim etti.

Misafirlerimiz daha sonra sırasıyla, yine İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever refakatinde göreme açık hava müzesi, Paşa bağları, Uçhisar Kalesi, Avanos çanak-çömlek atölyeleri ve Ürgüp ilçesini gezdiler. Doğa güzelliklerinin bulunduğu panoramada, hatıra fotoğrafı çekinildi.

Bölgeye hayran kaldıklarını belirten Başkanlık personeli, başta İl Müftüsü Yakup Öztürk olmak üzere, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever’e,  programa iştirak eden müftülük personeli ve din görevlilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek,  İl’imizden ayrıldılar.