Türkiye Diyanet Vakfı Ürgüp Şubesi tarafından Suriye ve Arakan için kardeşlik gecesi düzenliyor.
Türkiye diyanet vakfı urgup şubesi mutat hale getirdiği insanî yardım çalışmalarını sürdürüyor ve kardeşlik gecesi ile yeni dönemi başlatıyor.
Kuruluşundan bugüne özelde Türkiye genel olarak da tim dünyaya iyilik, insanî yardım eğitim çalışmaları ihraç eden Türkiye diyanet vakfı her geçen gün daha da büyüyor güçleniyor daha fazla insana ulaşıyor.
Urgup şubesi de özellikle 2015 den bu yana yılın her döneminde insanî yardım çalışmalarını artırarak devam ediyor. Afganistan da su kuyusu, Afrika da katarakt ameliyatı, Suriye de gıda ve temel ihtiyaç temini için çalışan vakıf şubesi bu yıl çıtayı yükseltti. Şahinefendi köyü gönüllülerinin de desteğiyle arakan Suriye ve Yemen de yaşanan drama sessiz kalinamayacagini dile getiren gönüllüler elimizden geleni yapacağız dediler.
1 Aralik Cuma günü saat 19.30'da Turgut Özal kültür merkezinde gerçekleşecek olan kardeşlik gecesinde hem bu güne kadar toplanan yardımlar hem de geceye özel açılacak kardeşlik standında kabul edilecek bağışlar arakan Suriye ve Yemen için kullanılacak.
Ayrıca gecede Mehmet berat TURAL in hayatlar ve kayıplar kitabı ile sanatçı Yusuf Karaburc un söz olsun albümü Mazlumlar yararına satışa sunulacak.
Kuran ziyafeti, konser, kardeşlik odulleri ve semazen gösterisi ile renkli ve dolu dolu bir program olacaga benziyor.