Dolandırıcılar Baltayı Taşa Vurdu ...Dolandırıcının oyunu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör adaylarından Prof. Dr. Çetin PEKACAR'a sökmedi. Pekacar, kendisine ait şahsi sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda bakın olayı nasıl anlattı.


TELEFON DOLANDIRICILARI NİHAYET BANA DA ÇATTI!

Bu sabah 09.30 civarı uzun uzun çalan ev telefonumu açtığımda karşıdaki ses kendisini Altındağ Emniyet Müdürlüğünden Başkomiser G. Y. olarak tanıtınca ilk aklıma gelen, basından sürekli duyduğumuz telefon dolandırıcılarından birine çattığım oldu. Çünkü resmi görüşme yapan makam veya rütbe sahipleri telefonu direkt kendileri değil, sekreter pozisyonundaki kişilere bağlatırlar.

Neyse karşımdaki kişi kaba bir ses tonuyla ve emredici üslupla adımı sorup telefonu Başkomiser V. Y.’ye vereceğini söyledi. Bir başkomiserden başka bir başkomisere hat aktarmak da başka bir gariplik! Kendisini Başkomiser V. Y. diye tanıtan ve önceki gibi kaba ses tonuyla konuşan yeni şahıs adımı ve soyadımı sordu.

Ben de gerçek dolandırıcılarla muhatap olma ihtimali karşısında gark olduğum heyecan dalgalarından sıyrılmaya ve sakinleşmeye çalışırken adımı Çetin, soyadımı Acar olarak söyledim. Karşımdakilerin dolandırıcı olduğunu düşünerek bir yandan tuzaklarına düşmemek için nasıl konuşmam gerektiğini düşünüyor, bir yandan da gerçekten resmî bir görevli arıyorsa yanlış beyanda bulunmaktan çekiniyordum. Aynı zamanda kendi kendime dolandırıcı iseler ya dalga geçeyim ya da ava giden avlanır misali bunları polise yakalatayım diyordum.

Başkomiser olduğunu söyleyen kişi “Emin olmak için soruyorum, bu telefonun sahibi siz misiniz?” diye sordu. Ben de “Hayır sahibi değilim, aboneyim.” dedim.

Hattın öbür ucundaki ses “Abone mabone, bu telefon sizin mi değil mi?” diye daha kaba tonlamayla sorusunu tekrarladı. Ben ise biraz acele edip olayı anladığımı belli eden ve sesime biraz da alay hissi uyandıracak bir hava katarak şu cevabı verdim: “Bu durumlarda telefon sizin mi diye sormazlar, bu hattın veya numaranın aboneliği size mi ait diye sorarlar Komiserim!” Adam bu cümlem biter bitmez maalesef beni iyi bir küfüre muhatap edip telefonu kapattı.

Duydu mu duymadı mı anlayamadım ama ben de ağzından çıkanları bir çırpıda kendisine aynen iade etmekten kendimi alamadım. Bu tecrübeden çıkardığım sonuç, bu tür adamları polise yakalatabilmek için gerçekten iyi hazırlanmış bir konuşma yapmak gerekiyor. Bundan da önce dolandırıcılarla eğlenmek mi yoksa onları yakalatmak mı istediğimize karar vermek lazım diye düşünüyorum.
Bilmem siz olsanız ne yapardınız?

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör adaylarından Prof. Dr. Çetin PEKACAR'a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, yaşadıklarının halkımıza örnek teşkil etmesini diliyoruz.