Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ve Metalik Fikirler Kulübü işbirliği ile düzenlenen ‘Dünyada ve Türkiye’de Demir Çelik Sanayinin Yeri ve Önemi’ adlı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Nevşehir Meslek Yüksekokulu (MYO) Kazakistan Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, Nevşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersan Kabalcı, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Şahlan Öztürk, Metalik Fikirler Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Zahide Bayer Öztürk üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Üniversite olarak öğrenci faaliyetlerini gönülden destekliyoruz. Çünkü üniversitenin temel taşları öğrencilerdir. Bizler öğrencilerimiz için buradayız ve biz öğrenci odaklı bir yönetimi benimseyerek çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz.  Hangi alanda çalışıyor olursanız olun mutlaka sizden disiplinler arası çalışmalar yapmanız bekleniyor. Bu bağlamda disiplinler arası ve ekip ruhuyla çalışanlar çok daha başarılı oluyorlar” dedi.

Rektörümüz Konuşmasının devamında “Nevşehir’de ilk kez yapılması çok zor denilen çelik konstrüksiyonlu geniş çaplı kubbeyi Üniversite olarak biz Tafana Sosyal Tesisimizde kullandık. Ayrıca tamamlanmakta olan kapalı spor salonumuzun çatı kısmı da aynı şekilde çelik konstrüksiyon ile kaplandı” diye konuştu. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Aksaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Sencer İmer ise, dünya ülkelerinin ve Türkiye’nin kalkınmasında demir çelik sanayinin önemine değindi. İmer konuşmasında; demir çelik üretiminde lider olan ülkelerin dünya tarihinde rolü,  demir çelik üretiminin günümüzdeki durumu,  gelişmiş ülkelerde demir çelik üretim miktarlarıyla gelişmişlik oranlarının kıyaslanması,  Çin, ABD, Hindistan, İngiltere, Almanya, Japonya, Rusya, Güney Kore ve Brezilya gibi ülkelerin demir çelik üretimindeki rekabeti gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Soru-cevap şeklinde biten konferans sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından Prof. Dr. Celalettin Sencer İmer’e plaket takdim edildi.