Üniversite olarak ilk mezuniyet heyecanını yaşayan ve 5 Mayıs’ta Hezarfen Havaalanında düzenlenen törenle İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkesinde okuyan iki yüz otuz öğrencisini mezun eden Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp’ün Mustafapaşa beldesinde bulunan Kapadokya Yerleşkesinde okuyan yaklaşık bin beş yüz öğrencisini ise 11 ve 12 Mayıs’ta düzenlenen törenle hayata uğurladı.
Açılış konuşmasında üniversiteleşme çalışmalarından ve velilerin, öğrencilerin, öğretim kadrosunun eşit ölçüde fedakârlıkları ile çalışan bir sistemin var olduğundan bahseden Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, bu fedakârlıklar sayesinde eğitim sisteminin de dünya standartlarının çok üstünde, istihdamda hep açık ara birinci olduğunu belirtti. Konuşmasına Kapadokya Üniversitesinin mottosunun açıklamasıyla devam eden Karasar; “Ahi Evran diyor ki: ‘Hak ile sabır dileyip, Bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak ile çalışıp, Bizi geçen bizdendir.’ Bu şekilde bizi geçin lütfen.
Hacı Bektaş diyor ki: ‘Adalet her işte, Hakk’ı bilmektir.’ Özellikle de kul hakkını. Sıktığınız her somunda, yaptığınız her iğnede bunu hatırlayın lütfen Yunus Emre diyor ki: ‘Gezdim Halep'i, Şam'ı. Eyledim ilm-i talep, Meğer ilim bir hiç imiş, İllâ Edep İllâ Edep!’
Şiarlarını birleştirip Akıl, Ahlak, Adalet ve Adap mottosu ile yolumuza devam ediyoruz.” dedi.
Konuşmasının sonunda öğretim elemanlarının emeklerini tebrik eden Rektör Karasar, öğrencilere ve mezunlara da bundan sonra aralarında meslektaş ilişkisinin başladığını belirtti ve onlara sağlık ve başarı temennisinde bulundu.
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende gösterdikleri akademik başarı sonucu ilk üçe girerek mezun olan Şeyma Hilal Kale, Doruk Akusta ve Derya Dinçer’e birer ödül verildi. Törende ayrıca Nevşehir’in Eski Belediye Başkanı Hasan Ünver ile İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Şenay Şık’a eğitime sağladıkları katkıdan dolayı birer ödül takdim edildi.
Sivil havacılıktan sağlığa, mimari restorasyondan aşçılığa kadar farklı birçok alanda akademik programlarını ilgili sektörlerin önde gelen temsilcileriyle işbirliği içerisinde ve sektörlerin uluslararası düzeyde yetişmiş personel ihtiyaçlarına göre belirleyen Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun akademik, finansal ve yönetsel deneyimi üzerine kurulan Kapadokya Üniversitesi, meslek yüksekokulu ve araştırma merkezlerinin yanı sıra bu sene açılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Beşeri Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü ile faaliyetlerine devam ediyor.