EGE TIP FAKÜLTESİ BİRİNCİSİ NEVŞEHİR DERİNKUYU SUVERMEZ KÖYÜNDEN ELMAS YÜKSEL...

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi 54. Dönem Mezuniyet Töreni Bornova Âşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirdi. Mezunların sahneye çıkması ile başlayan törende Soma faciasında hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu yapıldı. Törene Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, öğrenci aileleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ve Rektörlerin ve Dekanların kutlamalarının iletilmesiyle beraber 54. dönemin en başarılı mezunu Dr.Elmas Yüksel konuşma yaptı. 


Büyük idealleri uğrunda yoğun ve yorucu geçen altı senin her safhasında hocalarının kendilerinden desteklerini eksik etmediklerini belirten Dr. Yüksel; “Hekim olmak insanların en değerli hazineleri olan sağlıklarının emanet edildiği hikmet sahibi kişiler olmaktır. Biz hekimler, sistemin içindeki asıl insanlar olarak sistemi iyileştirme çabaları içinde olmalıyız” dedi.


Görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırken hayatlarını kaybedenleri anan Dr.Yüksel, “Meslektaşlarımıza yönelik şiddetin tavan yaptığı bir ülkede çalışacak olmak bizi ürkütmektedir. Beni yaratan ve mevcut konuma mazhar kılan Allah a şükrediyorum. Tıp eğitimini Türkiye’nin en iyi hocalarından aldık. Eğitim dönemimde bana destek olan ve önüme çıkan her zorluğu aşmakta yardımları dokunan anneme ve babama teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FİB Haber Merkez olarak Nevşehirli Gururumuz Dr.Elmas Yüksel i tebrik ediyoruz...