Hindistan'da Okuyan Gurbetcimiz Emre İnce’den Nevşehir'in en çok takip edilen medya organı Fib Haber Merkezimize özel Ziyaret....

Hindistan Dr.M.gr Medical College üniversitesinde okuyan FİB Haber köşe yazarlarından Nevşehirli genç hemşerimiz Emre İnce bugün haber merkezimize ziyarette bulundu.

Aslen Nevşehirli  olan İNCE eğitim hayatına Kayseri Erciyes Üniversitesinde başlamış ve yetersiz görüp araştırmalara başlayıp sağlık alanına yönelerek dünyada sağlık alanında gelişen  Hindistan’da okumaya karar vermiş 1 yıl boyunca İngilizce  eğitimi almış.

İşte Hindistan'da Bir Nevşehirli ; Emre İnce'den inciler:

İngilizce sınavını 1.cilikte tamamlayan, Emre İnce Sağlık Fakültesine kabul edilerek eğitimine orada başlamış. Ayrıca Hintce ve Tamilce dilini bildiğini ve araştırmayı çok sevdiğini belirtti.

Özellikle ‘’Termal Suların Değerlendirilmesi’ adı altında ve 3-4 tane projesi olduğunu ve bu projeler için onay beklediğini de söyledi.

Onaylanan projelerini de Türkiye’ye taşımak istediğini de söyleyen İnce özellikle Nevşehirimizi ve daha çok Kozaklı ilçemizi yakından ilgilendiren bu projenin bölgemiz ve ülkemiz adına büyük önem taşıdığını ifade etti.

Hindistan da eğitim hayatını sürdüren Emre İNCE, oradaki çocukların eğitime 3 yaşında başladıklarını da söyledi….

Chennai şehrinde eğitim gören İnce, yaşadığı bölgede 8 tane Türk ailesinin olduğunu ve eyalete göre de yaklaşık 200’e yakın Türk ailesi olduğunu söyledi.

Eğitim gördüğü okulda Hintliler dışında tek yabancı ve Türk olan Nevşehirli Genç Doktor adayı Emre  İnce Hint arkadaşlarına Türkçe eğitimi vermiş ve Türk Kültüründen onlara da bahsetmiş.

İnce, Hintlerin Türklere olan saygısından da bahsederek aile hayatına bizdeki gibi düşkün olduklarını yöresel ‘Kurta’ adı verilen kıyafetleri olduğunu da belirtti. Ayrıca Cheenai’de Avanoslu bir vatandaşımızın lokantası oduğunu da söyledi.Hindistandaki Türkler Derneği kurmayı planlıyor Türk yatırımcıların gezip görmesi gereken bir yer olduğundan da bahsetti.

Emre Hindistan da FİB Haber’i İzliyor..!

Hindistan da yaşamın kolaylıklarından bahseden İNCE,Türkiye ve memleketi Nevşehir ile ilgili tüm gelişmeleri  www.fibhaber.com dan öğrendiğini belirterek; FİB Haberi yaklaşık 3-4 yıldır takip ettiğini ve günde 4-5 defa memleketinden haberdar olmak için tıkladığını belirtti.

FİB Haber’in bağımlısı olduğunu ve Bir anlamda Türkiye(Nevşehir) - Hindistan köprüsü olarak gördüğünü bu anlamda sizlere sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum. Artık Hintli arkadaşlarımda yine FİB Haber'e mi giriyorsun diye bana takılıyorlar…

FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörü Fikret Çapacı ile bir süre görüşen Nevşehirli ve Hindistan da Tıp eğitimi gören Emre İnce Sayın Çapacı’yı Hindistan a davet etti.

Yaptığı ziyaretten dolayı Emre İnce’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz Eğitim hayatında başarılar diliyoruz…

İşte Emre İnce'den Hindistan'a genel bakış:
Kendisine has kokusuyla Delhi, büyük bir aşkın son durağı Agra ve tezatlar şehri Bombay... Farklı renkleri ve egzotik atmosferiyle Hindistan’da keşfedilmeyi bekleyen öyle çok şey var ki...
 ‘renkler ve kokular’ ülkesi olarak tarif edilen Hindistan aslında bize öyle uzak değil .Eski bir Osmanlı yadigarı ülke sonrasında İngiliz sömürüsü altında kalmış. Hala Osmanlı ve İngiliz Etkilerini görmek mümkün.
Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan ta damak tadı yemeklerinde kullandıkları binbir çeşit meşhur baharatlardan da söz etmemek ayıp olur.
Türkiye'den Hindistan Delhi kentine 6 saatlik bir uçuşla ulaşabiliyorsunuz.
Delhi; 
23 milyon nüfuslu bu dev şehrin Yeni ve Eski olarak ikiye ayrıldığı bilgisini verelim. Tarihi yerler Eski Delhi’de. Yenide ise başkent olduğu için resmi binalar, yönetim merkezleri, askeri bölgeler hâkim. Alışveriş yapmak istiyorsanız Janpath’taki turistik alışveriş merkezini ve Pahar Gan’ı ziyaret etmeniz gerek. İndia Gate’in (Hindistan Kapısı) bulunduğu meydanda biraz soluklanabilir, ulusal müzeyi ziyaret edip tarihi bir yolculuk yapabilirsiniz.
Hindistan denince belki de akla ilk gelen Tac Mahal’i Hindistan a gelenler için mutlaka görülmesi gerekir diye düşünüyorum.
Büyük bir aşkın son durağı olan, dünyanın yedi harikasından biri kabul edilen bu muhteşem yapıyı görmek için Delhi’den otobüsle dört saatlik bir yolculuk yapmak gerek.
Mumbai, Hindistan’ın en egzotik şehirlerinden. Eski ile Yeninin, fakirlik ile lüks hayatın iç içe olduğu devasa bir kent. İhtişamlı gökdelenlerin hemen yanında teneke evleriyle büyük bir tezatın şehri. Şehir merkezindeki İngilizlerin inşa ettiği yapılar hemen göze çarpıyor. Burada da görülecek çok fazla yer var. Şehir merkezindeki Gateway of India (Hindistan’ın Giriş Kapısı), Tac Mahal Oteli, tarihi üniversite binası, saat kulesi, Gandhi’nin evini ve müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yapay bir adaya inşa edilen Hacı Ali Camii’ni görmeden şehirden ayrılmamanızı tavsiye ederiz. Bu şehirde Hindistan kültürünü her şeyiyle keşfetme imkânına sahipsiniz. Eğer fırsat bulursanız bir Hint düğününe katılmanız çok yerinde olur. Film tutkunu iseniz Bollywood’u ziyaret etmenizi öneririz.

Hindistan yolcularına tavsiyeler

Ülkenin para birimi rupi ama dolar ya da Euro götürürseniz her yerde bozdurabilirsiniz. Ülkenin genelinde ulaşım için tuk tuk denilen üç tekerlekli motosikletler kullanılıyor. Fiyatları oldukça ucuz. Yiyeceklere dikkat edin. Alışık olmadığınız tatlar ve baharat karışımları midenizi bozabilir. Sokak satıcıları yerine restoranları tercih edin. Açıktan su tüketmeyin. Alışverişte pazarlık yapın, fiyatı yarıdan daha aza düşürmek mümkün. İnekler kutsal sayıldığı için yolda gördüklerinize dikkatli davranmak gerekiyor.

 

Haber :Şeyma Alptekin