Nevşehir’in en köklü hayır ve eğitim kurumu olan Enderûn Eğitim Vakfı Ramazan Bayramı’nın 2. Günü Saat 11.00’da, Kurban Bayramı’nın 3. Günü Saat:11.00’da olarak yıllardır gelenekselleştirdiği bayramlaşmasını Özel Zeki Zoyak Erkek Öğrenci Yurdu’nda yapıldı.

Nevşehir Enderun Eğitim Vakfı Geleneksel bayramlaşma proğramına AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider ve Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün de katıldılar.

Okunan Yasin-i Şerif ile başlayan program Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu’nun selamlama konuşması ile devam etti.
Mustafa AYDOĞDU’nun konuşmasının ardından Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER söz alarak ülke olarak birlik ve beraberliğe ne kadar ihtiyacımız olduğunu belirterek vakıfların öneminden bahsetti. Biz buralara siyaset için gelmiyoruz, buraları birer oksijen çadırı olarak görüyoruz diyen GİZLİGİDER tüm katılımcıların bayramlarını kutladı.

Ebubekir GİZLİGİDER’in konuşmasının ardından mikrofonu alan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ’de Nevşehir Enderun Eğitim Vakfımızın geleneksel bayramlaşmasındayız."Osmanlı vakıf geleneğimiz, bir medeniyetin inşaasına vesile olmuştur. Vakıf insanı olmak; gönül insanı olmaktır. Gönüllerde yer edinebilmektir. Gönül dostlarımızı saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum." diyerek tüm katılımcıların bayramlarını kutladı.

Konuşmaların ardından bayramlaşmaya geçildi.