Kentteki çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında gençlik merkezinde toplandı. 

Programda ilk olarak engellilerin yaşamını anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Dernek başkanı Erol Mutlu, yaptığı konuşmada, öğrencilerden engellilere daha fazla yardımcı olmalarını istedi. Herkesin birer engelli adayı olduğunu anlatan Mutlu, "Engelli vatandaşlara ne kadar yardımcı olursanız Allah da size yardımcı olur. Çünkü engelli bir kardeşine yardımcı olmak 'ibadet' demektir" diye konuştu

Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait çim sahada kurulan "empati istasyonu"na geçildi. Buradaki etkinlikte ise öğrenciler, engellilerin yaşadığı zorlukları göstermek amacıyla bastonla yürüdü, engel geçti ve tekerlekli sandalye sürdü.

Proje sorumlusu Ahmet Şahakalkan da öğrencilerin engelli vatandaşlarla empati kurmalarını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

İstasyondaki parkurlarda ilerlemekte zorlanan öğrenciler ise engellilerin hayatının ne kadar zor olduğunu bir kez daha anladıklarını ifade ettiler