Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde düzenlenen eşekli turlara ilgi artıyor.
Tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın her yerinden ziyaretçi çeken Kapadokya bölgesini yılda 2,5 milyondan fazla yerli ve yabancı turist geziyor. Bölgeye gelen turistler için Atv, at ve balon turlarının yanı sıra sezon başında eşekli turlar da düzenlenmeye başlandı.

Göreme beldesindeki Açık Hava Müzesi önünde başlatılan eşekli turlara ilgi gösteren yerli ve yabancı turistler, farklı bir deneyim yaşıyorlar. Yöre halkı tarafından düzenlenen turlar, 4 eşekle sürdürülüyor.

Göremeli girişimci Bayram Kavalcı, doğa gezilerini seven turistlerin eşek sırtında bölgeyi dolaşmaktan hoşlandığını söyledi.

Eşekle Kapadokya turu yapan ziyaretçiler için hatıra defteri tutmayı da düşündüğünü anlatan Kavalcı, "Eşekle Kapadokya turuna turistlerden genellikle gençler ve çocuklar ilgi gösteriyor. Eşekle Kapadokya turuna turistlerden genellikle gençler ve çocuklar ilgi gösteriyor. Sezonun açılmasıyla birlikte özellikle hafta sonları ziyaretçi sayısı artıyor. Eşeğe binmeyi tercih etmeyen ziyaretçilerden bazıları fotoğraf çektirmek istiyor" diye konuştu. 

Beldede eşek bulamadığı için Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı köylere gittiğini ifade eden Kavalcı, "Buradan eşek getiriyorum. Kısa turlarda 10 dakika için 10 lira, uzun turlarda 20 Dakika için 20 lira ücret alıyorum. Turlar Açık Hava Müzesi'nin karşısındaki yürüyüş yolunda yapılıyor" dedi.

Bölgeyi ziyarete gelen turistlerden Sena Pamukçu, eşeğe ilk defa bindiğini belirterek, bölgeyi gezdiği sırada bu tür bir etkinliği görünce şaşırdığını söyledi. Pamukçu, başta korkmasına rağmen eşekle turun oldukça eğlenceli ve güzel olduğunu kaydetti.