Son yılların en ağır kışını geçiren Nevşehir'de kar yağışının ardından özellikle merkez Esentepe mahallesini buz tuttu. yaklaşık 2 gün süren kar yağışında mahalle tamamen karlar altında kaldı. Bir çok vatandaş evinden adımını atamadı. Kar yaşığının ardından soğuk hava ile mahalle araları, cami ve okul önleri ile ara sokaklar yine buza teslim oldu.

Esentepe mahallesi sakinleri yeterli şekilde temizlenmeyen mahallelerinde mağduriyet yaşanmaması için Nevşehir belediyesi kar temizleme ekipleri tarafından karların temizlenmesini ve buzla kaplı sokak aralarının tuzlanmasını istiyorlar.

Esentepeli mahalle sakinleri FİB Haber Merkezi İmtiyaz sahibi ve Muhtar adayı İbrahim Uysal'a yaptıkları şikayetlerinde ; Her yıl bizim mahalle üvey evlat muamelesi görüyor. Yazın toz toprakla ve susuzlukla olan çilemiz kış mevsiminde ise kar buz cefa ile devam ediyor. Araç sürücüleri ile vatandaşların yürümekte dahi zorluk çektiği sokaklarımızda akşam saatlerinde don olması sebebiyle tehlike arz etmektedir. Bu konuda yetkililerin sizin vasıtanızla gerekli çalışmalarını biran önce yapmalarını diliyoruz. Bize her daim sorunlarımızın yetkililere ulaştırılmasında ve çözüm üretilmesi noktasında sesimiz olarak FİB haber'e şahsınızda teşekkür ederiz...